Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Plzeň na domácím ledě rozdrtila Olomouc vysoko 6:1

Po nedělní prohře s Třincem si tentokrát Plzeňáci spravili chuť. Zápas 18. kola extraligy proti Olomouci jasně ovládli a soupeře přejeli s rozdílem pěti branek. Indiáni díky této výhře poskočili v tabulce mezi čtveřici nejlepších.

Neuběhla ani minuta utkání a už se domácí mohli radovat. Ludwig Blomstrand napřáhl na levém kruhu a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Na 2:0 zvýšil v 17. minutě Petr Kodýtek, který se trhl po levé straně a z kruhu vymetl bližší horní růžek. Akci založil Dominik Graňák, který tím zaznamenal svou stou asistenci v tuzemské nejvyšší soutěži. Do šancí se dostal i soupeř, nedokázal je však proměnit.

V druhém dějství jako kdyby se historie opakovala. Rychlou trefou zkraje třetiny opět skóroval Blomstrand. Olomoučtí trenéři se na tuto trefu rozhodli reagovat změnou v brankovišti. Jakuba Sedláčka nahradil mezi třemi tyčemi Jan Lukáš. Ani on ovšem neudržel své čisté konto dlouho. Po ráně Davida Jiříčka se totiž dostal k dorážce Pavel Musil, jenž tak navýšil vedení Škody už na čtyři branky.

V poslední dvacetiminutovce zahrozila Olomouc hned dvakrát. Nejprve tečoval Káňovu nabídku těsně před Svobodou Lukáš Nahodil. Kotouč ovšem skončil těsně vedle tyče. Nahodil to vzápětí zkoušel z mezikruží, nicméně trefil pouze betony domácího gólmana. A tak přišel trest. Západočechům se podařilo vstřelit dva góly během dvou minut. Nejprve překonal hostujícího brankáře Michal Bulíř, na nějž poté navázal Filip Suchý. V závěru duelu měli olomoučtí hokejisté přeci jen důvod k radosti. Rostislav Olesz tři minuty před koncem vstřelil svojí stou branku v Tipsport extralize a sebral tak Miroslavu Svobodovi čisté konto. Jednalo se už ale spíše o kosmetickou úpravu skóre. Škoda zvítězila 6:1.

„První gól byl hodně důležitý, byť já ty góly v první minutě nemám moc rád. Po první třetině jsme vedli o dvě branky a hned v úvodu druhé třetiny jsme zvýšili na 3:0, čímž jsme se uklidnili. V závěru druhé periody jsme si ale koledovali, soupeře jsme pustili do hry. V posledním dějství jsme si hlídali náš náskok. Jsem rád, že jsme zvládli tuhle sérii čtyř domácích zápasů, tak jak jsme odehráli. Dnes je výsledek pro soupeře možná až moc krutý,“ zhodnotil zápas trenér Plzně Václav Baďouček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň/Marek Švamberg

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Olomouc, SK Sigma Olomouc, FC Viktoria Plzeň, HC Oceláři Třinec, Ludwig Blomstrand, Miroslav Svoboda, Dominik Graňák, Petr Kodýtek, Jakub Sedláček, Jan Lukáš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň na domácím ledě rozdrtila Olomouc vysoko 6:1  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.