Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Západočeské derby ovládly Karlovy Vary, Indiáni na ledě soupeře padli 3:0

Předehrávka 14. kola hokejové extraligy vyšla lépe pro karlovarský celek, který na svém ledě hostil svého západočeského soka z Plzně. Indiáni poprvé po šnůře pěti výher neuspěli a vítězná i bodová série pro ně skončila v derby po prohře 3:0.

První západočeské derby se hrálo před zaplněnou halou a skvělou atmosférou. Tu tvořili jak domácí fanoušci, tak i početný zástup těch plzeňských. Do samotného zápasu vstoupili lépe hosté, konkrétně pak Bulíř, který v otočce vybojoval faul. Největší šanci v plzeňské přesilovce měl ale domácí Flek, který vypíchl kotouč a ujel hostujícím obráncům, brankáře ale bekhendovým blafákem nepřekonal. Energie časem začala přebírat hru do svých rukou a vytvářela si stále více šancí. Většinu střel ale brankář Svoboda vyrážel, jenže na jednu byl nakonec krátký. Krásná akce zavedla před bránu volného Jiřího Kulicha, který dostal přes pas a Svobodu poprvé překonal. Plzeňští si také vytvořili slibné šance, ale Filip Novotný byl pozorný a v první části hry za sebe žádný puk nepustil.

Energie se pokoušela o aktivní vstup i ve druhé třetině, to však bylo zbržděno vyloučením. V oslabení opět ujel Flek, ani tentokrát ale Svobodu nepřekonal. Plzeňští také párkrát ohrozili Novotného, ale nijak výrazně. Hra se poté přelévala ze strany na stranu, každý tým měl nějakou chvíli převahu, neviděli jsme ale žádné vyložené šance. Na poměry derby se také nehrálo moc tvrdě, moderní hokej už se prostě ubírá jinou cestou. Vylučovalo se jen za klasická provinění, to i v polovině zápasu. Nejprve se hrálo ve čtyřech, poté přesilovka Energie, ale ani jedna herní situace další branku nepřinesla a to i přes obrovskou šanci Schleisse, Novotný mu puk vypíchl těsně před zakončením do odkryté sítě.

O dobrou atmosféru se postaral početný zástup fanoušků obou celků, foto: Aleš Bedlík

Ke konci třetiny to už začalo vypadat jako klasické derby. Tvrdé zákroky, strkanice, i menší šarvátka. To vše přišlo až prakticky v poslední minutě, kdy byl na čtyři minuty vyloučen Tomáš Hanousek a jelikož se už předtím hrálo ve čtyřech, Plzeň dostala k dispozici téměř dvouminutovou přesilovku čtyř proti třem. Byla sice rozdělena přestávkou, Plzeňští ji ale nedokázali využít a díky dalšímu vyloučení se počet hráčů na chvíli srovnal. Chvílemi to byla na pořádná divočina. Přerušovalo se minimálně, týmy se střídaly velikých šancích. Skórovat mohli Bulíř s Flekem, ani jeden ale nemířil přesně. Plzeň tlačila, měla více ze hry, energetici mnohdy jen vyhazovali z pásma, ale nakonec to byli oni, kdo vstřelil branku. Po vyhraném buly se dostal puk na Jiřího Průžka, ten se prosmýkl mezi bránícími hráči a přesně zakončil.

Krátce na to se ale hosté dostali do úniku, před zakončením přišel faul a bylo z toho trestné střílení. Ludwig Blomstrand se rozjel velmi rychle, skvělého Novotného ale nepřekonal, karlovarský brankář přidal další zákrok a dále trápil plzeňské střelce. Minuty ubíhaly a plzeňští hráči si stále nebyli schopni vytvořit soustavnější tlak. Ke střele se dostali, ale energetici se vždy následně hned osvobodili. Buď vyhodili, nebo vyvezli. Čtyři minuty před koncem dostala Plzeň neodolatelnou nabídku, Koblasa se totiž nechal velmi zbytečně vyloučit a nastala tak přesilová hra pro hosty. Nedařilo se však, a tak se ještě v početní výhodě sáhlo ke hře bez brankáře. Nezabralo ani to, Novotný totiž jednou rychle rozehrál a Martin Kohout z dálky bekhendem trefil odkrytou klec. Tři body tak zůstaly v Karlových Varech a první letošní derby jde na stranu Energie.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto HC Energie Karlovy Vary/Aleš Bedlík

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, derby, Karlovy Vary, HC Energie Karlovy Vary, Filip Novotný, Extraliga ledního hokeje, energie, Jiří Kulich, Ludwig Blomstrand, Tomáš Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Západočeské derby ovládly Karlovy Vary, Indiáni na ledě soupeře padli 3:0  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.