Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zápas plný zvratů, indiáni porazili budějovický Motor 4:3 v prodloužení

Velké drama na jihu Čech plné obratů, takové bylo dnešní utkání mezi Plzní a Českými Budějovicemi. Vítězství nakonec pro sebe v prodloužení uloupili indiáni, kteří proměnili velkou střeleckou převahu a zvítězili 4:3. Prodloužení trvalo pouhých 13 sekund.

Indiáni vstoupili do utkání velmi aktivně, svého soka v úvodní periodě dokonce přesně trojnásobně přestříleli. Jako první však v utkání zahrozil proti "svým" Milan Gulaš, rána ze strany ale skončila v lapačce Pavláta. Za Škodu odpověděl v početní převaze Dzierkals, Hrachovina se ovšem bravurně stihl přesunout. Poté se opřel do puku z blízka z první Kantner, ani on skórem nepohnul. Po kličkované se až tváří v tvář domácímu muži s maskou ocitl také Jiříček, leč nevyzrál na jeho nastavený beton. Když těsně před první sirénou neuspěl po natlačení se před branku ani Valský, odcházel ose do kabin za bezbrankového stavu.

Ten ovšem změnil již po jednatřiceti vteřinách druhé periody David Jiříček, který se prosadil bombou od modré ihned po vhazování v útočné části. Brzy na to mohla být Plzeň v trháku, když se za obranu Motoru protáhl Budík, leč Hrachovina zakročil hokejkou. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Michal Vondrka obdržel kotouč pár kroků za modrou a přesně umístěnou ranou k tyči z první srovnal s hosty krok. Navíc přesně za minutu stejný hráč prošel přes dva protihráče od vlastní modré a sám řítíc se na Pavláta z levé strany zakončil k bližší tyči.

Ale to z bláznivé třetiny nebylo vše. Vyrovnání přinesl oslabení Českých Budějovic, ve kterém si Ludwig Blomstrand srovnal touš na pravém kruhu a dokonale vymetl pravý horní růžek. Devětačtyřicet vteřin před druhou přestávkou navíc táhl přečíslení dva na jednoho Martin Lang, zvolil střelu, jenž zapadla přesně mezi betony gólmana Jihočechů.

V úvodu poslední dvacetiminutovky měl na holi vyrovnání Valský, jenže Pavláta ani nadvakrát nepřekonal. To se vzápětí povedlo až Michalu Vondrkovi, který byl sice u pravé tyče tísněn, ale nevyužil neobsazeného Vráblíka u druhé, zvolil střelu, která rozvlnila síť. Rozhodnout mohli střetnutí po chvilce Mertl s Bulířem, Hrachovina odolal. Stejně jako vzápětí Pavlát, když na něj po zavání obrany zkoušel blafák Gulaš. Vše tak rozsekl až třináct vteřin po startu prodloužení Petr Kodýtek, když mezi kruhy využil perfektního napadání parťáka Čerešňáka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, Motor České Budějovice, lední hokej, indiáni, Madeta Motor České Budějovice, Česko, Milan Gulaš, David Jiříček, Michal Vondrka, Ludwig Blomstrand, Martin Lang, Petr Kodýtek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas plný zvratů, indiáni porazili budějovický Motor 4:3 v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.