Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ani druhé venkovní utkání Plzni nevyšlo, chceme dávat hezké góly, ale zatím nám to nevychází, říká Lang

Indiáni i ze svého druhého venkovního souboje odcházejí s prázdnou. Po Pardubicích nestačili ani na Olomouc, kde padli 4:1. Podle slov útočníka Martina Langa rozhodl utkání jediný hráč domácích.

„Asi to bude znít divně, ale domácím to vyhrál jeden hráč. Opravdu to na něm stálo celé a on toho využil. Povedl se mu zápas, a to si myslím, že byl hlavní důvod, proč Olomouc zvítězila. My jsme měli nějaké šance, bohužel jsme je neproměnili, oni ty své ano. Bez gólu nemůžete vyhrát, musíme být produktivní. Rozhodla koncovka,“ ohlíží se za zápasem Martin Lang 

Jeho tým přitom i podruhé ve venkovním extraligovém zápase čtyřikrát inkasoval, naopak dohromady vsítil jedinou trefu. „Málo se tlačíme do brány, akce přehráváme. Kdybychom si dali jednoduší přihrávky, nahodili to branky, šli tam a udělali jsme nějaký hnusný gól, který by nás nakopl... Chceme dávat hezké góly, ale to nám zatím nevychází,“ uvědomuje si mladý útočník.

Sám se přitom představil v prvním útoku po boku Dzierkalse a Mertla. „Samozřejmě je každé utkání jiné. Někdy se daří, i když spolu netrénujeme, někdy se nedaří, i když dřeme celý týden. Určitě se všichni snažíme na maximum. Takhle na začátku si vše musí sednout. Někdy jsme třeba spolu ještě nehráli, mění se to. Musíme už na tom zapracovat, začít hrát náš hokej a vyhrávat,“ hodnotí.

Škoda tak má za sebou úvodní tři duly s bilancí jedné výhry a dvou porážek. „Není to příjemné, ale stále je začátek sezóny. Starší hráči již mají něco nahráno, ti to vedou, my mladší se k nim snažíme vzhlížet, poslouchat jejich rady. Myslím si, že další duely to zlepšíme,“ věří Lang. Další příležitost mají modrobílí již zítra, kdy se před svými fanoušky postaví Bruslařům z Mladé Boleslavi. Co je tedy nyní potřeba udělat? „Zbytečně se v tom nebabrat. Říci si jednoduché pokyny, zlepšit se a ve čtvrtek o tom jen nemluvit, ale i to začít dělat,“ uzavírá Martin Lang.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Olomouc, ohlasy, Martin Lang, Plzeň, Pardubice, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani druhé venkovní utkání Plzni nevyšlo, chceme dávat hezké góly, ale zatím nám to nevychází, říká Lang  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.