Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Musíme si sednout a poučit se, říká útočník Musil po úvodním nezdaru

Hokejisté Plzně do nového extraligového ročníku nevkročili příliš šťastně. V Pardubicích padli 4:0. Podle trenéra Václava Baďoučka se indiánům nástup do první třetiny vydařil, pak ale jenže pak přišel strach a modrobílí pustili Dynamo více do hry. Těžko hledal slova i útočník Pavel Musil.

Po vyrovnané úvodní bezbrankové periodě domácí v té prostřední třikrát udeřili, čímž prakticky zápas rozhodli. „Mělo to daleko k ideálu. Těžko se mi hledají slova. Můžeme se z toho jen poučit. Pozitiva se dají snad najít jen v první třetině, ale pak jsme si asi mysleli, že to půjde samo a dopadlo to pak tak, jak to dopadlo,“ hledá těžce slova Pavel Musil.

Trenér Václav Baďouček na tiskové konferenci chválil vstup svých svěřenců do utkání, pak mu ale přišlo, jako by přišel strach. „Pak jsme - ani nevím proč - začali být takoví ustrašení a pouštěli jsme Pardubice hodně do hry. V celém utkání jsme prohrávali spoustu soubojů a byli jsme slabší v obou brankovištích. Zápas rozhodla druhá třetina, kdy jsme během dvou minut dvakrát inkasovali a v závěru potřetí. Přestože jsme tam pak mohli proměnit jeden únik nebo přečíslení, nic nám tam nespadlo. Naše produktivita teď bohužel není ideální. Domácí byli lepší a zaslouženě vyhráli,“ zhodnotil plzeňský kouč.

„Těžko říct. Byli silnější v osobních soubojích, všechny souboje vyhrávali. Byli rychlejší, kompaktnější, lépe si pomáhali - přesně to, co my jsme nebyli. Pak už se do toho za toho stavu těžko dostává. Ještě byla možnost, když jsme ubránili pětiminutové oslabení, jenže pak jsme opět inkasovali,“ krčí rameny Musil.

Plzeň na východě Čech svého bývalého gólmana Dominika Frodla nepřekonala, přitom domácí měli více vyloučených hráčů než modrobílí. Jenže přesilové hry jako kdyby byly pro indiány stále zakleté. „Musíme to zjednodušit. Chtěli jsme sehrát nějaké signály, jenže někdy jsme se ani nedostali do pásma či neudrželi u kotouče. Ale to už začíná těmi souboji. Je to jedno s druhým. Musíme si na to sednout, poučit se a v neděli je jiný zápas,“ uzavírá zkušený útočník.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Pardubice, ohlasy, Pavel Musil, HC Dynamo Pardubice, Dominik Frodl, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musíme si sednout a poučit se, říká útočník Musil po úvodním nezdaru  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.