Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejovou Plzeň posílí lotyšský útočník Dzierkals, klub také představil dresy pro novou sezonu

Barvy HC Škody Plzeň bude v nové sezoně hájit lotyšští reprezentační útočník Martinš Dzierkals. Čtyřiadvacetiletý účastník posledních dvou mistrovství světa, který v minulé sezoně hrál v KHL za Dinamo Riga, podepsal na západě Čech roční smlouvu. Do nadcházející sezony naskočí spolu se spoluhráči v nových dresech, které klub dnes představil.

Indiáni si chtějí vylepšit deváté místo z uplynulé sezony. Cílem je postup do play off a potom útok na medailové pozice. Novým kapitánem se stal obránce Jakub Kindl, který se na západ Čech vrátil po dvou letech.

„Martinš dorazil koncem minulého týdne, ještě si vyřizuje veškeré formality. Předtím byl v dobrém zápřahu, s reprezentací Lotyšska se zúčastnil olympijské kvalifikace, takže by měl být připravený. My se budeme samozřejmě snažit, abychom ho zapracovali do sestavy,“ říká sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

Martins Dzierkals je druhým hokejistou z Lotyšska v historii klubu, který bude bojovat v modrobílých barvách. V uplynulé sezoně si čtyřiadvacetiletý útočník připsal v KHL v 52 zápasech 24 bodů za 10 branek a 14 asistencí. V dresu Lotyšska se představil na konci srpna v úspěšné kvalifikaci na olympijské hry v Pekingu v příštím roce.

Do nové sezony v novém

Do duelu prvního kola nové sezony nastoupí Plzeňáci na ledě Pardubic už za čtyři dny. Změnou prošla nejen sestava, ale také dresy. Nejviditelnější změnou je logo Škodovky, vyvedené do tradičního vzhledu v bílém provedení, které z obou stran doplňují velké diamanty, jež se vracejí na modrobílé dresy. Nad i pod diamanty jsou dva pruhy. Nové dresy indiánů se liší i v takových detailech jako jsou tkaničky u límců, které jsou nově spojené.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, dresy, posila, Dzierkals, Mārtiņš Dzierkals, Kontinentální hokejová liga, Česko, Mistrovství světa v ledním hokeji, Dinamo Riga, Škoda, Lotyšsko, olympijské hry, Jakub Kindl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejovou Plzeň posílí lotyšský útočník Dzierkals, klub také představil dresy pro novou sezonu  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.