Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dres Plzně v následující sezoně obléknou hokejisté Svoboda, Graňák, Bulíř, Schleiss a Thorell

Hokejový klub odkryl podobu A týmu pro další sezonu. Řady indiánů tak posílí útočníci Michal Bulíř, Jan Schleiss a Gustaf Thorell ze Švédska. Mezi obránce nastoupí Dominik Graňák a do brankoviště se vrací gólman Miroslav Svoboda. O novinkách informovalo vedení klubu na svém webu.

Šestadvacetiletý Svoboda se do Plzně vrací po třech letech. V dresu Západočechů si vybojoval smlouvu s Nashvillem, v zámoří se ale neprosadil a vrátil se do Evropy. Poslední dvě sezony chytal za Vítkovice, nyní by měl v Plzni nahradit Dominika Frodla.

„Pokud se nepletu, Míra chtěl změnit prostředí a my se s ním domluvili rychle. Podepsal smlouvu na dva roky a my očekáváme, že s Dominikem Pavlátem vytvoří vyrovnanou dvojici tak, abychom se jako tým dostali do play off a i nadále se pohybovali v patrech tabulky, ve kterých si přejeme," vysvětlil sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

Z kádru Vítkovic ale do mužstva Škody nemíří Svoboda sám, domů se totiž vrací i odchovanec indiánů Jan Schleiss. 

„Seděli jsme vedle sebe v autobuse, když se jezdilo na zápasy, tak jsme to sem tam naťukli. Těšíme se na další společnou sezonu. Dělali jsme si z toho srandu, že zase budeme spolu. Máme se docela rádi, toho si vážím,“ popsal Miroslav Svoboda.

Útočník Michal Bulíř, foto: Marek Sekáč / Bílí Tygři Liberec

Asi nejvýraznější posilou je útočník Michal Bulíř, který patřil mezi klíčové hráče Liberce. V aktuální sezóně si připsal v 22 gólů a pomohl Tygrům k postupu do finále. V roce 2016 slavil s Libercem mistrovský titul.

„Michala Bulíře jsme oslovili a podepsali s tím, že od něho očekáváme body. Nechci na něho vytvářet umělý tlak s tím, že bude muset na sto procent nahradit Milana Gulaše, ale Michal si sám uvědomuje, že by měl být lídrem týmu, který ho potáhne. Je to pro něho výzva a on sám chce potvrdit to, proč sem přichází,“ uvedl Vlasák.

Dalším zkušeným hráčem je obránce Dominik Graňák, který v roce 2003 slavil výhru v nejvyšší tuzemské soutěži se Slavií. O devět let později získal i Gagarinův pohár za triumf v KHL. Ve slovenské reprezentaci odehrál celkem 137 mezistátních zápasů a radoval se na mistrovství světa v roce 2012 ze stříbrné medaile. V uplynulé sezoně hrál také za Karlovy Vary a Hradec Králové.

Tým HC Škoda Plzeň naopak opustilo deset hráčů: Martin Dočekal, Jan Eberle, Dominik Frodl, Milan Gulaš, Jaroslav Kracík, Albert Michnáč, Luboš Rob, Petr Straka, Matěj Stříteský a Roman Vráblík. 

„Dominika znám ještě ze Slavie. Vím, jaký je charakterově, a dal bych za něj ruku do ohně. Udržuje si velice stabilní výkonnost, a navíc k nám přichází také s tím, že nám také pomůže s výchovou mladých hráčů v obraně. Jednoduchá volba. Podepsal u nás na jeden rok, má už svůj věk,“ pokračuje Vlasák.

Premiéra v české soutěži čeká švédského útočníka Thorrela, který do Plzně nastupuje z ledu druholigového celku BIK Karlskoga. V uplynulé sezóně předváděl šikovný útočník vysokou produktivitu, do statistik si připisoval více než jeden kanadský bod na zápas.

Je to typický tvořivý hráč, kterého do prvních dvou lajn potřebujete. Přichází s velkými očekáváními, neboť se jedná o velice chytrého hráče, který může tvořit hru a který by nám měl opravdu pomoct. Se Švédy ale málokdy šlápnete vedle, protože jsou naučení pracovat a mají výbornou morálku,“ dodal závěrem Tomáš Vlasák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň / Milan Podpera

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, posily, hráči, změny, soupiska, Michal Bulíř, Miroslav Svoboda, Dominik Graňák, Jan Schleiss, Gustaf Thorell, Švédsko, Tomáš Vlasák, Bílí Tygři Liberec, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dres Plzně v následující sezoně obléknou hokejisté Svoboda, Graňák, Bulíř, Schleiss a Thorell  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.