Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První utkání předkola play off indiánům nevyšlo, doma prohráli 1:2

V posledním duelu základní části Tipsport extraligy rozdrtili indiáni svého soupeře z Olomouce vysoko 9:1. Nyní v prvním předkole play off se s Moravany setkali znovu, ale jako kdyby na led nastoupil úplně jiný tým. Už od začátku hrál soupeř daleko aktivněji a Plzeň přehrál 1:2.

Indiáni skončili po základní části na pátém místě a celkově si připsali 91 bodů. Na čtvrtý Liberec ztratili pouhé dva body a jen těsně jim unikl přímý postup do play off. S HC Olomouc mají v Plzni bohaté zkušenosti. Ve čtvrtfinálových soubojích se spolu utkali v roce 2019, 2018 i 2016. Nyní se střetávají v předkole.

„Je to trochu úsměvné, protože se dá skoro říct, že Olomouc je za poslední roky naším jediným soupeřem. Na jednu stranu – může to pro nás být výhoda, protože jejich tým známe, navíc jsme proti nim hráli poslední kolo v základní části. Na tu druhou – první duel v play off bude diametrálně odlišný, jelikož víme, že Olomouc má hru postavenou na tvrdé defenzivě. Nic nám nedají zadarmo,“ upozornil před zápasem kapitán Milan Gulaš.

A odhad měl dobrý. Opravdu jsme dnes byli svědky úplně odlišného zápasu, než jak tomu bylo v posledním kole základní soutěže. Už do první třetiny nastoupil aktivněji Olomouc a v 8. minutě jej poslal do vedení útočník Jan Káňa. Do konce prvního dějství měli hosté i další šanci na zvýšení náskoku, domácí jim totiž díky častým faulům nadělili 12 minut přesilové hry.

Tempo hry se nezměnilo ani s nástupem do druhé třetiny. Domácího gólmana opět překonal Káňa a zvýšil na 0:2. S nástupem do poslední třetiny tak měla Plzeň co dohánět. 

S nástupem do poslední třetiny se Plzeň trochu probrala a začala soupeře víc napadat. Do šance se dostal například i Petr Straka, jeho střela se však odrazila od tyče. V 51. minutě se hráči dočkali nečekané přestávky, kde po zákroku Vojtěcha Budíka na Petra Koloucha nevydrželo plexisklo a hra proto musela být na čas zastavena. Po tu dobu se hráči na chvíli odebrali do šaten. Tato neplánovaná pauza domácím pomohla, protože krátce po návratu na led snížil David Kvasnička na 1:2. Poslední minutu zápasu dohrávali domácí bez brankáře. Už jim to však nebylo nic platné.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, předkolo, Olomouc, HC Olomouc, Extraliga ledního hokeje, Jan Káňa, Bílí Tygři Liberec, Milan Gulaš, Petr Straka, David Kvasnička, Petr Kolouch, Vojtěch Budík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První utkání předkola play off indiánům nevyšlo, doma prohráli 1:2  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.