Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sparta nedala indiánům šanci, hosty rozdrtila 4:0

Plzeň jela poslední tři utkání na vítězné vlně a svěřenci Ladislava Čiháka doufali, že se jim zadaří i na půdě favorizované Sparty. Poslední vzájemný duel v prosinci vyšel lépe pro pražský celek, který Plzeň rozstřílel 6:2. Bohužel se historie zopakovala a tentokrát indiáni nevstřelili ani jeden gól.

Do utkání s pražskou Spartou nastoupili modrobílí s novými posilami Z českobudějovického Motoru přišel dvaadvacetiletý forvard Albert Michnáč. Ve formě hostování do konce sezóny na západ Čech zamířil Martin Dočekal z Vítkovic.

Na Spartě jsou zápasy vždycky trochu jiné. Plzeň a Sparta, to jsou rivalové, těším se na to. Musím předvést co nejlepší výkon a týmu pomoci,“ uvedl před zápasem Dočekal.

Velmi rozhodná slova pronesl i kouč Ladislav Čihák: „Máme Spartě za poslední vzájemný zápas co vracet. V O2 areně je malé hřiště, hrajeme na ledě lídra – proč ne? Proč nezkusit znovu uspět a nepotvrdit tři výhry. Jednoznačně jim máme co vracet, protože minule nás doma rozstřelili.“

Už v 6. minutě využil domácí tým přesilovku a tvrdou střelou překonal Pavláta David Tomášek. V poslední minutě první třetiny zvýšil Lukáš Pech náskok Sparty na 2:0. Druhé dějství přineslo několik šancí i hostující Plzni, prosadit se však nedokázala. Na tříbrankový rozdíl zvýšil opět David Tomášek, který využil zaváhání obránce Budíka. Ve 49. minutě osud indiánů zpečetil Michal Řepík. Plzeň tak opět doplatila na častá vyloučení, konečné skóre je 4:0.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Beneš /hcsparta.cz

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Sparta Praha, HC Sparta Praha, Ladislav Čihák, Martin Dočekal, HC Vítkovice Ridera, Madeta Motor České Budějovice, Albert Michnáč, Česko, Michal Řepík, Lukáš Pech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta nedala indiánům šanci, hosty rozdrtila 4:0  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.