Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tentokrát to indiánům vyšlo, porazili doma Hradec Králové 5:3

, aktualizováno 22. ledna 2021, 21:27

Dva týmy se stejným bodovým ziskem, které se nacházejí na pátém a šestém místě tabulky se dnes potkaly na ledě v Plzni. Indiáni přivítali Hradec Králové. Od začátku se hrál svižný hokej s vyrovnanými šancemi na obou stranách. Ve druhé třetině převzali otěže utkání do svých rukou indiáni a hosty převálcovali výsledkem 5:3.

Jako první z gólu radovali domácí už v 7. minutě, kdy dostal Petr Kodýtek hned po rozehrávce krásnou přihrávku a v úniku zakončoval do horního růžku hradecké branky. Asistenci si připsal Viktor Axel Lang.  

Hosté odpověděli v 19. minutě, kdy v situaci tři na dva pálil z pravé strany k tyči Radek Smoleňák. Asistovali mu Jakub Lev a Lukáš Cingel. A za stavu 1:1 končila první třetina.

Bohatá na góly byla druhá třetina. Ve 24. minutě šla opět do vedení Plzeň. Střelu Matěje Stříteského tečoval Filip Přikryl a zvyšoval na 2:1. Po přihrávce Martina Langa zvýšil na 3:1 Jakub Pour. Hradec odpověděl v 35. minutě, kdy Radek Smoleňák doklepl puk za záda domácího gólmana. Střela mu prošla přímo mezi betony. Druhou třetinu uzavřeli indiáni gólem doslova v poslední vteřině. Po skrumáži v brankovišti byl autorem branky uznán Martin Lang a Plzeň už vedla 4:2.

Indiáni neztratili střeleckou chuť ani v poslední třetině. Na 5:2 zvýšil Filip Přikryl, asistenci si připsal Jan Eberle. V 50. minutě ještě utkání zdramatizovali hráči Mounfieldu. K Jakubu Lvovi se dostal odražený kotouč, neomylně vypálil k tyči a snížil na 5:3. Hosté v posledních minutách tlačili domácí, ale na konečném výsledku se už nic nezměnilo. Indiáni dnes brali tři body.  

Jak hodnotí zápas autor dvou gólů? 

„Jsme strašně rádi, že jsme tohle utkání zvládli, protože jsme měli v zádech sérii čtyř porážek a i když některé zápasy od nás nebyly špatné, tak body jsme nesbírali. Teď se musíme dobře připravit na další utkání, protože na dnešní vítězství budeme chtít navázat.“ říká autor dvou branek Filip PřikrylA v čem viděl největší rozdíl proti minulému utkání? „V minulém zápase byli lepší. My jsme si z něho vzali nějaké momenty, na ty jsme se zaměřili a dneska si troufnu říct, že jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli. Dali jsme si hlavně za úkol více střílet, což se povedlo, soupeře jsme přestříleli a odměnou bylo pět gólů."  

Prostřední dějství začalo pro Plzeň dobře, když se šikovnou tečí poprvé v zápase prosadil právě Přikryl, leč jeho trefu muset posvětit až videorozhodčí. „Já jsem si byl jistý, že gól bude uznaný. Letící puk jsem tečoval daleko od brány a cítil jsem, že to bylo nízko. Věřím, že tento gól nás nakopl. Cítil jsem na střídačce, že z týmu poté spadl nějaký tlak.“   

Svou další trefu si odchovanec plzeňského hokeje schoval do závěrečné třetiny, když parádní ranou zvyšoval již na 5:2. „U druhého gólu musím hlavně pochválit Honzu Eberleho, protože ten mi tam narýsoval krásnou nahrávku. My jsme si tam přenechali puk, následně mě uvolnil a já byl sám překvapený kolik mám času na střelu, poté jsem jen zamířil a vystřelil. Jsem rád, že jsem pomohl týmu,“ hodnotí své dnešní trefy účastník nedávného mistrovství světa juniorů.

Ohodnoť článek

Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Hradec Králové, FC Hradec Králové, FC Viktoria Plzeň, Radek Smoleňák, Jakub Lev, Martin Lang, Petr Kodýtek, Lukáš Cingeľ, Mistrovství světa ve fotbale, Matěj Stříteský, Jan Eberle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tentokrát to indiánům vyšlo, porazili doma Hradec Králové 5:3  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.