Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přetahovaná ve Vítkovicích vyšla lépe domácímu týmu, Plzeň odjíždí s prohrou 4:3

Tentokrát svěřenci Ladislava Čiháka vyrazili až do Vítkovic, se kterými se v této sezóně potkávají už potřetí. A nutno dodat, že ani jednou nezaváhali. Domácí celek se v posledních zápasech trápí a drží se ve spodní části tabulky. Indiány však nemile překvapili, každý gólový náskok hostí dotáhli a nakonec si urvali těsné vítězství.

 „Víme, že Vítkovice jsou v tabulce dole, ale pro nás se nic nezmění. My potřebujeme zkvalitnit naši hru, chci se soustředit jen na nás, na náš výkon. Ten, když bude opravdu dobrý, tak můžeme uvažovat o tom, že tam můžeme na body dosáhnout. Apeluji tím i na individuální zlepšení výkonu některých hráčů,“ uvedl před zápasem trenér Ladislav Čihák.

Jeho slova si vzali hráči k srdci a už v šesté minutě skóroval Petr Kodýtek. Vítkovice jsou však pověstné rychlými a nebezpečnými útoky, což ukázal o čtyři minuty nejproduktivnější hráč domácích Dominik Lakatoš. Bylo tedy vyrovnáno, což se až do konce první třetiny nezměnilo.

Přetahovaná pokračovala i v druhém dějství. Ve 24. minutě poslal hosty do vedení Jakub Pour. Zakrátko ovšem Vítkovice opět dotáhli Tentokrát si trefu připsal Jan Hruška. O minutu později se indiáni dostali do přesilovky, kterou nejlépe zužitkoval Pour. V poslední minutě se domácí drželi u branky plzeňského gólmana, což jim opět vyneslo vyrovnávací branku. Zkoumat ji ovšem museli videorozhodčí, jestli padla ještě v řádné hrací době. Do posledního dějství tak hráči opět nastoupili za nerozhodného stavu 3:3.

Třetí třetina přinesla obrat a do vedení se prvně dostali domácí, Pavláta překvapil nečekanou střelou Lakatoš. Poslední minuty zápasu Plzeň stupňovala tlak na svého soupeř, ke konci dokonce hrála v přesilovce šest na čtyři. Nebylo to však nic platné a tak si domů odváží prohru 4:3.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Milan Podpera

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Vítkovice, HC Vítkovice Ridera, Ladislav Čihák, Dominik Lakatoš, Petr Kodýtek, Jan Hruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přetahovaná ve Vítkovicích vyšla lépe domácímu týmu, Plzeň odjíždí s prohrou 4:3  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.