Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Konečně to vyšlo! Indiáni porazili Třinec drtivým závěrem v poslední třetině 5:0

, aktualizováno 4. ledna 2021, 20:10

Čtvrtá Plzeň dnes přivítala na svém domácím ledě lídra Tipsport Extraligy, tým HC Oceláři Třinec. A i když se jedná o týmy z čelných pozic tabulky, ani jednomu se v poslední době nedařilo. Nakonec se radovali indiáni, kteří zvítězili 5:0. Rozhodl jejich tlak v závěru třetí třetiny. A to zejména díky Petru Strakovi, který si v posledních minutách utkání vystřílel během hvězdných osmi minut fantastický hattrick!

Domácí šli do vedení ne 12. minutě, kdy Plzeň využila přesilovku. Matěj Stříteský našel přihrávkou dobře postaveného Jakuba Poura, který neváhal a střelou překonal třineckého gólmana. Až do konce třetiny se skóre nezměnilo. A i když indiáni vedli, hosté měli více ze hry.

A na stavu utkání se nic nezměnilo ani po 40 minutách hry, Třinec se marně snažil o vyrovnání a gólové šance byly na obou stranách. Skvěle chytali oba gólmani. Indiáni mohli vyrovnat ve 40. minutě, kdy Milan Gulaš pálil z půlky hřiště ranou zápěstím, ale trefil jen pravou tyč třinecké svatyně.

Závěr utkání ovšem patřil jednoznačně domácím. Nejprve se v 52. minutě trefil Petr Čerešňák po přihrávce Milana Gulaše. O minutu později to byl opět Gulaš, kdo nabil ostrým střelivem Petru Strakovi, který doklepl puk do odkryté branky. Domácí vedli 3:0 a směřovali k jasnému vítězství. A byl to Petr Straka, kdo nakonec zatloukl poslední dva hřebíčky do třinecké rakve. V závěru třetí třetiny se totiž trefil ještě dvakrát a zvýšil na konečných 5:0. Na hattrick mu stačilo pouhých osm minut. 

"Utkání bylo těžké, přeci jen hráli jsme proti lídrovi tabulky. Oni měli hodně šancí a já jsem rád, že mi tam dnes nic nespadlo, pomohl jsem týmu, ale hlavně že jsme vyhráli za tři body," řekl plzeňský gólman Dominik Pavlát. Zápas začal stejně jako včera ve vysokém tempu, více ze hry měli Slezané, ale jako první se opět radovali domácí, to když početní výhodu zužitkoval Jakub Pour. Poté ale přišel velký hostující tlak, zejména v prostředním dějství.

"Ve druhé třetině toho měli opravdu hodně, Třinec tam měl hodně brejků, spousta střel mě i trefila, za což jsem rád." Zuby na maskovaném muži si vylámal i nejlepší střelec extraligy Matěj Stránský. "Speciálně na něj jsem se ale nijak nepřipravoval, kdybych se měl zaměřit na celý jejich tým, tak by mi to zabralo celkem dost času (smích). Nicméně jsem rád, že mi žádný gól nedal," dodává Dominik Pavlát.

S postupem času, když se Oceláři nemohli prosadit, přicházel i jejich vztek. Častokrát se snažili brankáře Plzně všelijakým způsobem rozhodit, leč ten se nenechal a nakonec si připsal svou druhou nulu v řadě. "Já jsem se smál pokaždé, když do mě vjeli, nejspíš si mysleli, že mě tím mohou rozhodit, ale já zůstal v pohodě, čímž se možná jejich frustrace ještě zvyšovala," říká brankář.

Celkově už Pavlát neinkasoval 135 minut. "Nul si vážím obou stejně, ale možná o malinko víc mě těší ta z dnešního utkání, přeci jen hráli jsme proti vedoucímu celku tabulky, navíc byla na domácím ledě, jen škoda, že bez fanoušků." Zdali dostane šanci i v pátek v Západočeském derby nadějný gólman vůbec neřeší. "Kolik šancí a prostoru v bráně dostanu je na trenérech, já se snažím makat na tréninku i v zápasech na sto procent," hlásí závěrem hrdina dnešního duelu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, HC Oceláři Třinec, Petr Straka, Extraliga ledního hokeje, Milan Gulaš, Dominik Pavlát, Matěj Stříteský, Matěj Stránský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konečně to vyšlo! Indiáni porazili Třinec drtivým závěrem v poslední třetině 5:0  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.