Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Indiáni padli na domácím ledě v prodloužení s Olomoucí 1:2

, aktualizováno 11. prosince 2020, 21:00

Po týdnu se indiáni znovu představili v domácím utkání proti týmu HC Olomouc. Plzeň šla do vedení ve třetí třetině, Olomouc ovšem dokázal srovnat. V prodloužení nakonec hráči Olomouce vstřelili vítěznou branku a utkání skončilo 1:2. Indiáni dnes vybojovali jen jeden bod.

Jako první se radoval z gólu domácí tým HC Škoda Plzeň, ale až ve 49. minutě. Viktor Lang z levé strany přihrál před branku, kam si najel kapitán Milan Gulaš. Ten potom nezaváhal a dostal puk za záda brankáře. 

Olomouc odpověděl v 55. minutě, když přihrávku Tomáše Dujsíka od modré čáry tečoval Petr Kolouch který pálil mezi betony Dominka Frodla a bylo srovnáno. Do konce základní hrací doby gól nepadl a šlo se do prodloužení. Ve třetí minutě prodloužení vybojovali hráči Olomouce před brankou odražený kotouč. První střela šla do tyče, ale dorážka Jakuba Valského už směřovala za záda lěžícího Frodla. Utkání skončilo 1:2 pro Olomouc. 

"Zápas se mi hodnotí špatně, měli jsme dát Olomouci více než jeden gól a nevymlouvat se pak na to, že nám v závěru nešťastnou brankou srovnali a prodloužení už je vabank. Klasický zápas s Olomoucí. Oni urputně bránili, nepouštěli nás moc do vyložených šancí. Od nás to byly spíše závary, střely od modré a dorážky. Že bychom dnes ujeli dva na jednoho, to v zápase nebylo," říká brankář Dominik Frodl. 

Plzeňanům moc nevycházely ani početní výhody, hned třikrát hosté putovali za katr v první třetině, přesto se síť za Lukášem nerozvlnila. Olomouc byla v úvodní periodě prakticky bezzubá. "V první třetině oni neměli prakticky nic, až ve druhé začali trošku kousat, protože přesně čekali na naše chyby, aby mohli rychle do protiútoků," uvedl gólman Plzně. 

"V poslední dvacetiminutovce to bylo umocněný, že jsme šli do vedení a oni museli dát gól. Před zápasem jsem počítal, že nebudu mít hodně práce, spíš se soustředit na každou ránu, abych ji chytil." Kohouti se nakonec tíženého srovnání skóre dočkali pět minut před koncem zásluhou Koloucha. "Člověk reaguje na první střelu a když další hráč puk tečuje do protipohybu, tak s tím brankář těžko může něco udělat. Při této brance byla ta teč nečekaná, hráč držel hokejku sotva v jedné ruce. Takové góly bohužel padají," nezastírá smutek Frodl.

Zápas nakonec musel do prodloužení. "To je většinou o nějaké chybě, která přišla u nás. Oni vyšťourali puk za bránou, od tyče se to posléze odrazilo k Valskému před prázdnou bránu. Nicméně prodloužení bych neřešil, zakopaný pes u nás byl dneska v těch šedesáti minutách, tam jsme měli dát více než jeden gól," říká na závěr Dominik Frodl. 

Ohodnoť článek

Foto Roman Turovský

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, HC Olomouc, utkání, SK Sigma Olomouc, FC Viktoria Plzeň, Petr Kolouch, Dominik Frodl, Milan Gulaš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni padli na domácím ledě v prodloužení s Olomoucí 1:2  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.