Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Indiáni zdolali na domácím ledě Litvínov po samostatných nájezdech 2:1

, aktualizováno 14. listopadu 2020, 10:00

Podruhé během šesti dní se indiáni postavili v extraligovém duelu litvínovské Vervě. Po sobotní výhře Plzně, která si ze severu Čech odvezla výhru 4:1, se oba týmy střetly v odvetě na plzeňském ledě. A HC Škoda Plzeň nakonec porazila Litvínov v samostatných nájezdech 2:1.

Domácí šli do vedení už ve čtvrté minutě díky první střele na branku. Kapitán Milan Gulaš zamíchal s kotoučem za brankou a předložil ho před ní volnému Filipu Suchému, který se trefil mezi betony brankáře hostů.

Druhý gól padl až ve 39. minutě, bohužel do domácí branky. A Plzeň si o to koledovala už dost dlouho. Od Martina Havelky dostal přihrávku osamocený Pawel Zygmund a svoji příležitost využil. Ranou zápěstím zamířil neomylně pod víko.

Ve třetí třetině žádný gól nepadl a šlo se do prodloužení, které také nepřineslo žádnou branku. Utkání proto rozhodovaly samostatné nájezdy. V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Škoda Plzeň 2:1. Autorem vítězné branky byl Milan Gulaš. Indiáni vyhráli už sedmé utkání v řadě.  

I když se stále hraje bez diváků, dnešní utkání bylo v něčem jiné. Indiány totiž čekaly vzkazy od věrných fanoušků, které se promítaly na kostce. Alespoň tak byli hráči se svými příznivci během zápasu spojeni. A už před zápasem se na to těšili i samotní hráči. „Na kostku se dívám. Bude hodně příjemné, když se na ní budou objevovat vzkazy od fanoušků. Hodně si vážíme toho, že si s tím dají práci! Alespoň tak budeme cítit jejich podporu na dálku, budeme rádi, když vzkazů uvidíme co nejvíc,“ těšil se před zápasem Luboš Rob.

"Vyhráli jsme, tak se mi utkání hodnotí celkem dobře. Zápas to nebyl dle našich představ, ale získali jsme dva body a to je pro nás hlavní. Ty dnes bereme všemi deseti. V utkání jsme měli spoustu pasáží, kdy nás soupeř přehrával. Je to pro nás poučení, příště musíme hrát tak, abychom řídili tempo zápasu my. Litvínov se tak díky tomu dneska častokrát dostával na koně a přehrával nás," hodnotí zápas Roman Vráblík.

A v čem samotný hráč viděl největší rozdíl mezi oběma zápasy? "Minulý týden jsme byli asi více koncentrovaní a nedovolili jsme jim toho tolik. Dnes rozhodla druhá třetina, kde jsme nehráli dobře a Litvínov byl jasně lepší. My jsme jim ale šance sami nabídli, nebylo to o tom, že by se sami dostali nahoru. My jsme si tak dlouho hráli, až jsme si koledovali." Litvínov hrál o poznání lépe a před brankářem Frodlem svedli plzeňští obránci spoustu soubojů. Krátce před koncem utkání se do šance dostával i talentovaný útočník Myšák, leč Vráblík se o něj postaral. "My máme za úkol hrát blízko útočníkům, atakovat je a mně to poprvé snad i vyšlo. Myšák do mě jen narazil," hlásí s úsměvem hráč s číslem devadesát.

Ohodnoť článek

Foto Milan Podpera

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Verva Litvínov, odveta, vzkazy na kostce, HC Verva Litvínov, prodloužení, FC Viktoria Plzeň, Česko, Milan Gulaš, Roman Vráblík, Filip Suchý, Martin Havelka, Luboš Rob

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni zdolali na domácím ledě Litvínov po samostatných nájezdech 2:1  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.