Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Indiáni rozhodli dvěma šípy v samotném závěru bitvy a Budějovice nakonec porazili 4:2

Velkou přetahovanou svedli indiáni s extraligovým nováčkem z jihu Čech. Nakonec celý duel rozhodl v devětapadesáté minutě utkání Matyáš Kantner za stavu 2:2. HC Škoda Plzeň nakonec porazila Motor České Budějovice 4:2. Jihočeši dostali v poslední minutě dva smrtelné zásahy.

Za nerozhodného stavu jel v samotném závěru utkání sám na bránu Matyáš Kantner. „Chtěl jsem si dovolit udělat kličku. Věděl jsem, že gólman je trochu menšího vzrůstu a delší klička by na něj měla platit. Naštěstí to tak bylo. Stoprocentně jsem rozhodnutý nebyl, ale tato myšlenka tam byla. Nechtěl jsem jen nazdařbůh střílet,“ komentoval svůj rozhodující gól úspěšný střelec.

Vítězství Západočechů navíc ještě zpečetil Petr Kodýtek, jenž se hezky proháčkoval až do útočné třetiny a trefil opuštěnou klec Českých Budějovic. 

„Budějovičáci jsou výborní bruslaři, my jsme to ale věděli předem. Od nás úvodní část nebyla dobrá. Vlastně celý zápas jsme s tím tak nějak bojovali. Ty tři body byly hodně vydřené, hosté nám nic nedali zadarmo. Já jsem ale moc rád, že to tak dopadlo,“ uvedl Kantner.

„My měli opět jako po několikáté špatný vstup do utkání. Počínaje bulema, souboji, hrou s kotoučem... Poté se to od nás trochu zlepšilo, ale hosté dobře bránili, my si právě přesilovkami moc nepomohli. Soupeře je mi trochu líto, sahali po prvních bodech, ale udělali individuální chybu a my dnes prakticky přišli ke třem bodům. Ty sice platí jako po dobrém výkonu, ale tento tedy nebyl takový, jak bychom si představovali,“ komentoval utkání trenér domácích Jiří Hanzlík.

Branky a nahrávky: 14. Stříteský (Straka, Kodýtek), 47. Mertl (Kodýtek, Kracík), 59. Kantner, 60. Kodýtek (Straka) – 15. Holec (Venkrbec, Christov), 20. M. Novák (Slováček, Suchánek). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

Ohodnoť článek

Foto Milan Podpera

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, zápas s Motorem, vítězství, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Česko, Petr Kodýtek, Jiří Hanzlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni rozhodli dvěma šípy v samotném závěru bitvy a Budějovice nakonec porazili 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.