Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Věřím, že Inter potrápíme víc než Barcelonu, říká trenér Michal Bílek

Fotbalisté Plzně přivítají ve druhém utkání hlavní fáze Ligy mistrů na domácí půdě další slavný klub. Úřadující čeští šampioni se postaví Interu Milán, který v minulém týdnu podlehl Bayernu Mnichov 0:2. Zápas v beznadějně vyprodané Doosan Areně začne v 18:45. Trenér i hráči věří, že jim zkušenost s Barcelonou pomůže a pokusí se Interu roli favorita co nejvíce znepříjemnit.

Dali jsme do toho naprosto všechno, ale jejich kvalita je úplně někde jinde, hodnotí Sýkora zápas s Barcelonou

Fotbalisté Plzně na úvod skupiny Ligy mistrů podlehli Barceloně 5:1. Přesto se hráči shodují, že ze sebe vydali to nejlepší, ale bohužel je soupeř výrazně převyšoval. Podobně to vidí i kouč Michal Bílek, podle kterého to byl mimořádně obtížný...

„Možná vypadá Inter slaběji než Bayern Mnichov a Barcelona, ale neřekl bych, že to bude jednodušší než s nimi. Pořád je to Inter, který má výborné hráče. Musíme předvést stoprocentní výkon a nedat jim žádný prostor, abychom mohli být úspěšní,“ myslí si záložník Lukáš Kalvach. „Je to další velkoklub. Věřím ale v domácí prostředí a v to, že je můžeme potrápit víc než Barcelonu,“ doplňuje.

S výhodou v podobě domácího prostředí souhlasí i trenér Michal Bílek. „Pokud chceme dosáhnout nějakého úspěchu a bodu, tak tady se o to musíme pokusit. Věřím, že jsme v domácím prostředí velmi silní. Fanoušci nás zase poženou dopředu, hodně nám pomůžou i v těžkých fázích hry. Myslím, že jsme schopni uhrát dobrý výsledek,“ je přesvědčený kouč Viktorky.

Při řadu plzeňských hráčů bylo utkání z minulé středy jejich první zkušeností s Ligou mistrů. Sami přiznávají, že se před utkáním cítili nervózně, teď převládá těšení. „Bude to velký zápas, velmi se na něj těším. Klíčem našeho úspěchu bude určitě kvalitní defenziva. Doufám, že oproti tomu prvnímu zápasu budeme víc nebezpeční a že se prosadíme,“ uvedl záložník Pavel Bucha.

Plzeň hostí v Lize mistrů FC Inter Milán. Přijedou divocí fanoušci a město zažije i velké policejní manévry

Mimořádná bezpečnostní opatření chystá policie v souvislosti s dnešním fotbalovým utkáním Ligy mistrů mezi celky FC Viktoria Plzeň a FC Inter Milán. Do Plzně má dorazit velký počet fanoušků, kteří budou utkání sledovat nejen přímo na stadionu...

 

Stejně, jako je to v Barceloně Robert Lewandowski, tak Inter má svou největší zbraň zřejmě také v ofenzivě. I když bude s největší pravděpodobností chybět zraněný Romelu Lukaku, pořád má italský gigant ve svých řadách například Edina Džeka, který se v osmi zápasech proti Viktorii Plzeň trefil hned devětkrát.

„Edin Džeko je pořád velmi kvalitní hráč, má nádhernou kariéru. Svou výkonnost nadále ukazuje i v Interu. Budeme se snažit je držet co nejdále od naší brány, nejen Džeko je totiž vynikající. Věřím, že na ně budeme dobře připraveni a do moc šancí je nepustíme,“ doufá Bílek.

„Inter Milán je velmi dobře takticky připravený. Dobře vědí, co mají hrát. Nechci říct, že vysloveně hrají uspávací fotbal, někdy soupeři povolí kombinovat. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat naživo, protože v televizi to mužstvo vypadá, že hraje velmi kompaktně až nepříjemně v tom, že si hráči mění pozice a moc dobře o sobě vědí. Jsou nepříjemní také v rychlém přechodu do útoku a na to si budeme muset dát velký pozor,“ upozorňuje asistent trenéra Pavel Horváth.

Oba týmy se v úterý večer budou prát o své první body ve skupině. „Inter má natolik zkušené mužstvo, že s nimi jedna porážka nijak nezamává. Všichni jejich hráči jsou sebevědomí, mají obrovskou kvalitu a určitě do toho půjdou s tím, že tady můžou vyhrát. Jsme si toho vědomi, ale chceme jim pozici favorita co nejvíce znepříjemnit,“ dodává Bílek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCVP/Ondřej Pastor

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, Inter Milán, Michal Bílek, Pavel Horváth, FC Internazionale Milano, FC Barcelona, Liga mistrů UEFA, FC Bayern München, Stadion města Plzně, Edin Džeko, Lukáš Kalvach, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věřím, že Inter potrápíme víc než Barcelonu, říká trenér Michal Bílek  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.