Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Plzeň hostí v Lize mistrů FC Inter Milán. Přijedou divocí fanoušci a město zažije i velké policejní manévry

Mimořádná bezpečnostní opatření chystá policie v souvislosti s dnešním fotbalovým utkáním Ligy mistrů mezi celky FC Viktoria Plzeň a FC Inter Milán. Do Plzně má dorazit velký počet fanoušků, kteří budou utkání sledovat nejen přímo na stadionu nebo ale také v restauračních zařízeních. Policie nasadí do akce desítky svých lidí.

„Na dopravu budeme dohlížet nejen v Plzni, ale také na hlavních silničních tazích vedoucích do města. Zaměříme se na monitoring dění na samotném fotbalovém stadionu, v jeho bezprostředním okolí, v centru Plzně a dalších místech, kde je předpokládaný větší počet osob, například na autobusovém a vlakovém nádraží,“ uvedla mluvčí policie Pavla Burešová.

Fanoušky budou na stadion doprovázet jako obvykle policisté z antikonfliktního týmu, kteří se také zaměří na jejich následný bezproblémový odchod z arény po skončení utkání. Po celou dobu budou do opatření nasazeni policisté ze služby pořádkové a dopravní policie a policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování. „Na průběh bezpečnostní situace budou společně s policisty z našeho krajského ředitelství dohlížet i kolegové z pražské hipologie. Spolupracujeme rovněž s Městskou policií Plzeň, pořadatelskou službou a Magistrátem města Plzně, a to správou informačních technologií města Plzně,“ řekla policejní mluvčí.

Od 12.00 hodin bude v úterý 13. září uzavřena Pivovarská lávka a parkoviště u stadionu budou vyhrazena pouze pro akreditované osoby. „Pokud přijedete na tento zápas autem, doporučujeme vám zaparkovat na okrajových částech Plzně a do centra města se přesunout MHD. Předpokládáme, že v odpoledních hodinách bude hustota silničního provozu v Plzni velmi vysoká a v centru města bude velmi obtížné zaparkovat. Proto se veřejná doprava nabízí jako jeden z nejvhodnějších způsobů dopravy do centra Plzně,“ zdůraznila mluvčí policie Pavla Burešová.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Liga mistrů, FC Viktoria Plzeň, Inter Milan, bezpečnostní opatření, policejní opatření, Liga mistrů UEFA, FC Internazionale Milano, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň hostí v Lize mistrů FC Inter Milán. Přijedou divocí fanoušci a město zažije i velké policejní manévry  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.