Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dali jsme do toho naprosto všechno, ale jejich kvalita je úplně někde jinde, hodnotí Sýkora zápas s Barcelonou

Fotbalisté Plzně na úvod skupiny Ligy mistrů podlehli Barceloně 5:1. Přesto se hráči shodují, že ze sebe vydali to nejlepší, ale bohužel je soupeř výrazně převyšoval. Podobně to vidí i kouč Michal Bílek, podle kterého to byl mimořádně obtížný zápas. Kromě atmosféry na legendárním stadionu se Západočeši mohli radovat i z jednoho gólu, jenž zajistil Jan Sýkora.

Čestný gól Viktorie vstřelil ke konci první půle Jan Sýkora, když hlavičkou snížil na rozdíl jedné branky. „Ani nevím, co se mi v tu chvíli honilo hlavou. Možná nic,“ uvedl s lehkým úsměvem Sýkora. „Měl jsem smíšené pocity radosti a únavy. Věděl jsem, že je to na 1:2, a tak by tam nějaká šance být mohla, bohužel jsme téměř okamžitě dostali na 1:3 a ve druhém poločase už si to Barcelona pohlídala,“ podotkl. Sám je dlouholetým fanouškem Barcelony a možnost si zahrát na Camp Nou pro něj byla splněným snem. 

„Narazili jsme na obrovskou kvalitu, ale s tím jsme počítali. Hráči utkání odpracovali výborně, dělali, co mohli, ale na tak výborného soupeře to nestačilo. Barcelona prokazovala hodně vysokou úroveň a pro nás to byl nesmírně těžký zápas,“ hodnotí utkání trenér Michal Bílek.

I přesto, že Plzeňané utrpěli debakl, nechtěl Bílek svým svěřencům nic vyčítat. „Po losu zavládlo nadšení, protože jsme rádi, že jsme se dostali do takové skupiny. Zahrát si tady, v Mnichově a v Miláně, to je zkušenost a obrovský zážitek. Jsem rád, že kluci v poslední době ukázali to, co ukázali. Vyhráli jsme v minulé sezoně titul, přešli jsme přes tři obtížná předkola, a to, že hrajeme základní skupinu Ligy mistrů, je trošku nadstavba,“ říká Bílek.

Utkání na stadionu sledovalo 77 411 diváků, což je nejvyšší pohárová návštěva na utkání českého klubu v samostatné historii. Úžasnou atmosféru si Plzeňané pochvalovali. Mezi nimi i Václav Pilař, který se na legendární stadion vrátil po 11 letech. Tehdy Plzeň prohrála 2:0.

„Ještě teď se mi vybaví vzpomínky na ten zápas a před utkáním ho dávali tady v televizi, tak jsme se na to koukali. Bylo to podobný. Tehdy tam Messi neproměnil nějaké příležitosti a dneska nám tady Lewandowski ukázal velkou extratřídu a z těžkých situací dal krásný góly,“ popsal Pilař.

Už zmíněný Lewandowski se stal hvězdou zápasu a připsal si hattrick. „Musíme uznat, že je to špičkový hráč, který se famózním způsobem prosazoval v Bayernu Mnichov a tady v tom pokračuje. Jeho výběr místa, zakončení i rychlost s balonem je fenomenální a po právu patří mezi nejlepší hráče světa. Není jednoduché ho bránit,“ dodal trenér Plzně.

Svěřenci trenéra Michala Bílka ve druhém utkání skupiny C příští úterý přivítají Inter Milán, který dnes doma podlehl Bayernu Mnichov 0:2. Úřadující čeští šampioni prohráli po 34 soutěžních zápasech a poprvé od loňské říjnové porážky 0:2 na Slavii.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň/Martin Skála,Ondřej Pastor

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů Barcelona, Camp Nou, Michal Bílek, Jan Sýkora, Václav Pilař, ohlasy, FC Barcelona, Liga mistrů UEFA, FC Bayern München, trenér, FC Internazionale Milano, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IVAN FILIPEC

Stejně sou dobří, když se dostali tak daleko, ještě mají i jiné soupeře a třeba budou úspěšnější

Pátek, 9. září 2022, 10:13Odpovědět

Dali jsme do toho naprosto všechno, ale jejich kvalita je úplně někde jinde, hodnotí Sýkora zápas s Barcelonou  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.