Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jsme outsider, ale určitě je chceme pozlobit, říká kapitán viktoriánů Lukáš Hejda před zápasem s Barcelonou

Po čtyřech letech zažívají viktoriáni atmosféru Ligy mistrů. Již dnes večer nastoupí do zápasu proti Barceloně na slavném stadionu Camp Nou, kde před 11 lety prohráli 0:2. Trenér i samotní hráči se na zápas ohromně těší a mluví o něm jako o splněném snu. Zároveň dobře vědí, že uhrát slušný výsledek bude velmi obtížné. Utkání začíná dnes ve 21:00.

„Takové utkání může někdo zažít jen jednou za život. Všichni jsou připraveni a těší se,“ říká úvodem trenér Michal Bílek. „Už se nemůžeme dočkat atmosféry i zápasu jako takového. Je tu krásný stadion. Pro nás hráče je lepší, když přijde hodně lidí, strhne nás to,“ vyhlíží duel se španělským gigantem před velkou návštěvností Lukáš Hejda.

„Jsme outsider, ale určitě je chceme pozlobit. Nepřijeli jsme sem lehce odevzdat body,“ zdůraznil kapitán Plzně. „Nemáme co ztratit, ale hrozně bych si přál, aby hráči předvedli výborný výkon a věřili, že tady můžeme něco udělat,“ doufá Bílek.

„Je to splněný sen. Nejvíc se těším na konfrontaci s nejlepšími světovými hráči a na tu atmosféru, která věřím, že bude dobrá. Musíme si přiznat, že v držení míče asi lepší nebudeme. Budeme se snažit odrazit od toho, co nás zdobí, což je pevná a zodpovědná defenziva s tím, že po zisku míče se ho budeme snažit udržet co nejdéle a vytvořit si příležitosti, ze kterých můžeme být nebezpeční,“ myslí si záložník Jan Sýkora.

Radu pro hráče má i asistent trenéra Pavel Horváth„Barcelona začala hrát důrazný presing a mají svoje základní principy v té hře, kdy mají všechny tři ofenzivní hráče daleko od sebe a spoléhají na to, že budou úspěšní jeden na jednoho a tomu budeme chtít zabránit,“ uvažuje Horváth.

„Postup jsme si vybojovali zaslouženě.“

Pro Západočechy je největší čest, že se dostali zpátky mezi elitu. „Jsme hrozně rádi, že si tady můžeme zahrát. Postup do Ligy mistrů jsme si vybojovali zaslouženě. Je to pro nás obrovská výzva změřit své síly v takové skupině,“ říká Bílek.

Z českých týmu si naposledy v Barceloně zahrála pražská Slavie, která ve skupině Champions League v roce 2019 senzačně remizovala 0:0.

Středeční soupeř už do tak silného kádru v létě přidal další velká jména. „O kvalitách Barcelony všichni víme. Jedná se o mimořádný tým, který v poslední době neuvěřitelně posílil. Ať bude hrát vepředu kdokoli, mají obrovskou kvalitu. Víme o tom, jakým způsobem se prezentují a budou chtít hrát. Uvidíme, na co naše kvality budou stačit,“ přemýšlí trenér Bílek.

„Jejich síla je v celkovém pojetí hry. Často drží balon, a když ho ztratí, okamžitě presují. Čeká nás opravdu těžké utkání. Určitě ale nemáme v plánu stoupnout si do vlastního vápna a odkopávat balony. Avšak uvidíme v samotném zápase, jaká situace nastane a co nám Barcelona dovolí,“ doplňuje Hejda.

Viktorka si v Barceloně zahrála už před 11 lety

Na stadionu Camp Nou nastoupila Viktoria už v roce 2011. Pamětníkem zápasu je Václav Pilař, který se po letech vrátil do plzeňského dresu. V Barceloně tehdy odehrál celých 75 minut a na hřišti nastoupil společně s dalšími členy současného kádru asistenty trenéra Pavlem Horváthem a Markem Bakošem, a rovněž se sportovním ředitelem Danielem Kolářem. Proti nim se představil také současný trenér Blaugranas Xavi Hernández společně se Sergio Busquetsem, který nadále patří mezi klíčové opory záložních řad. 

Do vedení se tehdy už po 10 minutách hry dostala domácí Barcelona. Po sérii krátkých nahrávek ve středu hřiště argentinská hvězda Messi narazila balon Iniestovi, který se na penaltě zbavil kličkou Mariána Čišovského a uklidil míč technicky k levé tyči branky Viktorie.

Celou řadu bravurních zákroků předvedl brankář Marek Čech a v následujících minutách vystrčili své růžky i viktoriáni, kteří však střelecké příležitosti v zakončení nepřetavili. Rozhodující druhý gól přišel v závěru zápasu, kdy Barcelona vyrazila do rychlého protiútoku, na jehož konci stál David Villa.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň/Ondřej Pastor

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, Barcelona, Lukáš Hejda, Michal Bílek, Pavel Horváth, Jan Sýkora, FC Barcelona, Liga mistrů UEFA, Camp Nou, trenér, FK Viktoria Žižkov, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsme outsider, ale určitě je chceme pozlobit, říká kapitán viktoriánů Lukáš Hejda před zápasem s Barcelonou  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.