Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Viktoriáni převálcovali Slovácko 3:0 a v lize zvítězili počtvrté za sebou

Fotbalisté Plzně v šestém kole první ligy porazili Slovácko 3:0, v nejvyšší soutěži zvítězili počtvrté za sebou a zůstávají jediným neporaženým týmem v sezoně. Už v první minutě otevřel skóre Jan Kopic, v nastavení úvodního poločasu zvýšil Pavel Bucha a po změně stran přidal třetí gól Jhon Mosquera výstavní střelou z voleje.

Obhájci titulu vylepšili klubový rekord na 27 ligových zápasů v řadě bez prohry a poskočili do čela neúplné tabulky o bod před Slavii, která od 20:00 hostí Teplice. Plzeň ale má k dobru ještě odložené utkání s nováčkem z Brna. Slovácko prohrálo druhé kolo po sobě. V základní sestavě Viktorie nastoupil záložník Vlkanova, jehož přestup z Hradce Králové byl oficiálně oznámen dnes dopoledne. Od začátku dostal příležitost i Ndiaye, další plzeňský středopolař Kalvach kvůli zdravotním problémům nebyl ani na lavičce.

Souboj účastníků skupinové fáze evropských pohárů Západočeši otevřeli už ve 42. sekundě nejrychlejším gólem v ligové sezoně. Reinberk špatnou přihrávkou nabídnul míč Vlkanovovi, čerstvá posila našla rozběhnutého Kopice a ten přehodil brankáře Nguyena. Dvaatřicetiletý záložník si připsal premiérovou trefu v ročníku nejvyšší soutěže.

V dalších minutách ale domácí hodně chybovali a nebezpečnější byli dlouho hráči Slovácka, přestože si žádnou vyloženou šanci nevytvořili. Viktoria zahrozila až ve druhé části úvodní půle, ale Chorý v obou případech hlavičkoval nepřesně. Plzeňští, kteří v závěru první půle přišli o zraněného Kopice, přidali pojistku ve druhé minutě nastavení, kdy se po závěru v šestnáctce prosadil z dorážky Bucha. Také čtyřiadvacetiletý středopolař se v ligové sezoně trefil poprvé.

Slovácko mohlo v 55. minutě snížit, ale bývalý plzeňský hráč Mihálik zblízka vypálil vedle. Hosté stupňovali tlak a Reinberkovu ránu už musel zneškodnit brankář Staněk. Domácí se probudili z letargie a v 70. minutě skórovali potřetí. Jemelka nacentroval do šestnáctky a Mosquera z voleje napálil míč o břevno do branky. Kolumbijský křídelník v této sezoně nejvyšší soutěže skóroval potřetí a osamostatnil se v čele týmové tabulky střelců.

Hosté se snažili aspoň snížit, jenže střídající Kozák ve velké šanci přestřelil branku. Na druhé straně gólman Nguyen vyrazil Sýkorovu ránu a Jemelkovu hlavičku z brankové čáry odvrátil stoper Hofmann. Plzeňští v lize porazili Slovácko popáté za sebou a protáhli sérii bez porážky na 33 soutěžních duelů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, utkání se Slováckem, liga, 1. FC Slovácko, Jan Kopic, soutěž, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, Pavel Bucha, FK Viktoria Žižkov, SK Slavia Praha, FK Teplice, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni převálcovali Slovácko 3:0 a v lize zvítězili počtvrté za sebou  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.