Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vítězství jsme si zasloužili, byli jsme aktivnější a pro výhru si došli, myslí si Bílek po těsné výhře v Budějovicích

Nejtěsnější možné vítězství si viktoriáni vydřeli na hřišti Českých Budějovic, kdy se v nastavení trefil Jhon Mosquera. V druhé půli utkání skóroval také Tomáš Chorý, ale jeho gól rozhodčí nakonec neuznali. I tak jsou Plzeňané se svými výkony spokojení a hovoří o zaslouženém vítězství.

„Je jedno, kdo ten gól dá, hlavně, když vyhrajeme,“ říká jasně Tomáš Chorý„Teď máme výsledky většinou o jednu branku, ale dnes jsme si vytvořili mnohem víc situací, jež jsme mohli proměnit. Já sám jsem měl hlavičku, která letěla těsně vedle. Měla skončit v bráně a ten zápas mohl vypadal úplně jinak,“ myslí si Chorý.

„Zase jsme si to zkomplikovali, tentokrát až do posledních sekund, ale nakonec máme tři body. Hrajeme opravdu až do posledních vteřin a dneska se nám to vydařilo. Ukázali jsme charakter mužstva,“ hodnotí Chorý.

Naprostá fantazie a splněný klukovský sen. Viktoriáni jsou z losu skupiny Ligy mistrů nadšení

Bouřlivý jásot a naprostá euforie zavládla mezi viktoriány po napínavém losování skupin Ligy mistrů. Do Plzně zavítají Bayern Mnichov, FC Barcelona a Inter Milán. Ze zápasů s těmito giganty jsou Západočeši patřičně nadšení i když přiznávají, že...

 

„Byly to nervy, ale jsme rádi, že jsme to zvládli. Věřil jsem, že si v nastavení vytvoříme šanci a gól proměníme,“ svěřil se pro klubovou TV záložník Aleš Čermák. „Tím, že ten gól přišel takto v závěru utkání, tak je to vítězství pro nás velmi cenné. Jsme rádi, že se nám podařilo po Lize mistrů takto navázat a doufám, že v tom budeme nadále pokračovat,“ doplnil jeho slova Pavel Bucha.

„Jsme moc rádi, že jsme to tam v poslední minutě dotlačili. Myslím si, že jsme si vítězství zasloužili. Byli jsme aktivnější a pro výhru jsme si šli. Hráli jsme dobře, kombinovali jsme, ale málo jsme se dostávali do zakončení. Poslední dobou, když se do něj dostaneme, tak netrefíme bránu, to musíme jednoznačně zlepšit,“ řekl trenér Michal Bílek.

Náročný program Západočechů nepolevuje. Už ve středu večer je čeká další zápas.  Do Doosan Areny přijede na ligový duel Slovácko. „Připadáme si jako hokejisté, ale určitě se nebudeme na nic vymlouvat. Jsme šťastní, že hrajeme Evropu, to jsme si všichni přáli,“ dodal Chorý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň/ Michal Bártík

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, České Budějovice, ohlasy, Michal Bílek, Tomáš Chorý, Pavel Bucha, Aleš Čermák, SK Dynamo České Budějovice, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, Liga mistrů UEFA, 1. FC Slovácko, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězství jsme si zasloužili, byli jsme aktivnější a pro výhru si došli, myslí si Bílek po těsné výhře v Budějovicích  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.