Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Viktoriáni odletěli do Baku, kde je čeká první zápas play off o skupinu Ligy mistrů

Fotbalisté Plzně už zítra nastoupí proti ázerbájdžánskému Karabachu a utkají se o vysněný postup do nejprestižnější klubové soutěže světa. Odveta červenomodré čeká týden poté na domácím hřišti. Kromě prestiže hrají Západočeši také o tučnou finanční odměnu v řádech stovek milionů korun.

Úvodní duel boje o zajištění účasti v Lize mistrů odehrají Plzeňané na stadionu Tofiqa Bahramova v hlavním městě Ázerbájdžanu ve středu 17. srpna od 18:45 našeho času. Hráči po příletu do kavkazské metropole absolvují na stadionu předzápasový trénink.

„Pro nás je to nepříjemný soupeř. Hodně drží balon, po ztrátě míče i dost pressují, obzvlášť v domácích zápasech byli hodně odvážní a v presinku úspěšní, měli hodně zisků a potom to trestali. Když získají vysoko balon, jsou hodně nebezpeční i produktivní. Pro nás je tam hodně vykřičníků, čeho se nesmíme dopouštět a naopak jak tuhle jejich část přecházet,“ řekl před odletem asistent trenéra Pavel Horváth.

„Výsledky soupeře mluví za vše, je to velice kvalitní tým, který je lépe organizovaný než Šeriff. Ale my tam jedeme s jasným cílem vyhrát a přivézt si domů co nejlepší výsledek,“ prozradil na adresu blížícího se duelu ofenzivní záložník Jan Sýkora, který v Baku v dresu Liberce vstřelil nejrychlejší gól v historii Evropské ligy.

Na ten mu tehdy stačilo pouhých deset vteřin. „Těším se tam, mám na to místo hezké vzpomínky. Ačkoliv ten zápas skončil remízou, tak se mi tam povedlo něco nezapomenutelného. Stále je ten gól v knize rekordů, takže je to pro mě navždy speciální. Budeme ale hrát úplně jiný zápas, na jiném stadionu a musíme udělat maximum, abychom si splnili sen a postoupili,“ dodal Sýkora.

Západočeši ve 3. předkole vyřadili Tiraspol po dvou výhrách 2:1 a vydělali si minimálně 8,63 milionu eur (asi 211 milionů korun) za účast v play off a jistotu nejméně skupiny Evropské ligy plus několik dalších desítek milionů korun za desetiletý koeficient. Za postup do skupiny Ligy mistrů by Plzeň dostala minimálně 15,64 milionu eur (asi 383 milionů korun) plus další finance za desetiletý koeficient a televizní práva.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, Baku, Karabach, Pavel Horváth, Jan Sýkora, Liga mistrů UEFA, Evropská liga UEFA, FC Sheriff Tiraspol, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni odletěli do Baku, kde je čeká první zápas play off o skupinu Ligy mistrů  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.