Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvůli Lize mistrů odložila fotbalová Plzeň ligový zápas s Brnem, zároveň oznámila novou posilu do obrany

Mistrovská Plzeň požádala o odložení zápasu se Zbrojovkou Brno, které se mělo odehrát v sobotu 20. srpna. Důvodem je středeční utkání, které sehrají Západočeši v ázerbajdžánském Baku proti Karabach FK v boji o postup do nejprestižnější světové klubové soutěže. Informovala o tom Ligová fotbalová asociace (LFA). Viktoriáni dnes také oznámili novou posilu. Do Plzně ze Sigmy Olomouc přichází reprezentační obránce Václav Jemelka.

„Viktoria využila příslušných ustanovení v Rozpisu celostátních soutěží, protože doba mezi koncem středečního utkání v Baku a začátkem sobotního utkání v Plzni by byla kratší než 72 hodin. Termín odvetného utkání v Plzni navíc UEFA stanovila již na úterý 23. srpna a ligové utkání Plzeň-Brno by tak ani nemohlo být operativně přeloženo na neděli 21. srpna, protože mezi soutěžními zápasy musí být dodržena minimální prodleva tři dny,“ vysvětluje výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta.

Klub hned pozastavil předprodej vstupenek na utkání s Brnem. Již zakoupené vstupenky zůstanou platné pro náhradní termín. „Dvojzápas s Karabachem považujeme za důležitý jak z klubového hlediska, tak i směrem ke koeficientu, který je stěžejní pro celý český fotbal, proto jsme o tuto možnost požádali,“ uvedl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Klub dnes také informoval o nové posile do defenzivy. Na tři roky bude dres Plzně oblékat Václav Jemelka. „Vašek je velmi zkušený hráč, který je členem národního týmu a má za sebou i zahraniční angažmá. Není tajemstvím, že jsme o jeho služby delší dobu stáli a jsem rád, že se nyní vše podařilo uzavřít a můžeme s ním počítat již pro nadcházející zápasy, kdy nás kromě ligy čeká i boj o Ligu mistrů,“ řekl k přestupu generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Příchod nové posily si pochvaluje i hlavní kouč Viktorie Michal Bílek. „Jde o levonohého stopera, který je pevný v soubojích, je to velký bojovník, a navíc má kvalitní rozehrávku. Kromě pozice stopera může alternovat i na kraji obrany,“ řekl na adresu Václava Jemelky, který se ihned zapojí do přípravy týmu a bude k dispozici již na sobotní ligový duel s Hradcem Králové.

Václav Jemelka má na svém kontě 112 startů v nejvyšší české soutěži, v nichž vstřelil sedm branek. Během hostování v Belgii odehrál 22 ligových duelů v tamní soutěži a v dresu českého národního týmu zapsal pět startů, naposledy v rámci Ligy národů nastoupil proti Portugalsku i Španělsku.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, odložení zápasu, Zbrojovka Brno, Liga mistrů, Václav Jemelka, přestup, posila, Sigma Olomouc, FC Zbrojovka Brno, Liga mistrů UEFA, soutěž, Baku, SK Sigma Olomouc, Ligová fotbalová asociace, UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli Lize mistrů odložila fotbalová Plzeň ligový zápas s Brnem, zároveň oznámila novou posilu do obrany  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.