Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalisté Plzně v úvodu ligové sezony remizovali s Teplicemi 2:2, v nastavení ustáli penaltu

Utkání prvního kola Fortuna ligy nezačalo pro Západočechy vůbec dobře a na začátku druhého poločasu dokonce prohrávali o dvě branky. Utkání ale dokázali řádně zdramatizovat a dotáhnout jej do vyrovnaného skóre. V osmé minutě nastavení dostaly Teplice příležitost zápas rozhodnout pokutovým kopem. Plzeňský brankář Jindřich Staněk však dokázal střelu chytit a zajistit tak mistrovskému celku alespoň jeden bod za remízu.

Hned v první desetiminutovce měli viktoriáni obrovskou šanci na otevření skóre. Tomáš Kučera nešťastně podklouzl, a tak nabídl šanci Václavu Pilařovi. Navrátilec do plzeňského klubu chtěl ještě přihrát Janu Kopicovi, jenže Tomáš Vondrášek se stihl vrátit a odvrátil míč na rohový kop.

Jenže to bylo na dlouhou dobu od Západočechů všechno, a naopak ze své první šance se radovaly Teplice. Domácí vybojovali míč ve středu pole, předvedli tři rychlé přihrávky až na zakončujícího Jakuba Urbance a bylo to 1:0. Do konce prvního poločasu už se nic nestalo, a tak se za tohoto stavu odcházelo i do kabin.

Hned zkraje druhé půle skláři odskočili na rozdíl dvou branek, Alois Hyčka posunul na Urbance a ten zvýšil vedení žlutomodrých. Brzy poté měl na kopačce snížení Jan Kopic, ale proti jeho střele se vyznamenal Tomáš Grigar. Kontaktní gól přišel po necelé hodině odehrané hry, rohový kop Lukáše Kalvacha dostal hlavičkou do sítě Jan Kliment.

Stoprocentní šanci na brzké vyrovnání měl Tomáš Chorý, jenže po výborné přihrávce od Klimenta pálil z malého vápna vedle. Dvacet minut před koncem se červenomodří dočkali, po hlavičce Klimenta do tyče se míč odrazil k volnému Mosquerovi a do konce zápasu bylo vše otevřené.

Mosquera následně pálil zpoza vápna na zadní tyč, kterou jen těsně minul. Viktoriáni se snažili otočit ze všech sil, v další šanci skončilo Havlovo zakončení po centru Sýkory nad břevnem. Nakonec to ale mohly být Teplice, které měly největší šanci překlopit vedení zpět na svoji stranu. Po faulu Lukáše Hejdy se kopala penalta, kterou však fantasticky lapil Jindřich Staněk. Svěřenci trenéra Michala Bílka sice tedy stáhli dvougólovou ztrátu, na výhru v prvním kole nové sezony to ale nestačilo, zápas v Teplicích skončil remízou 2:2.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Victoria Plzeň/ Jan Kubíček

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Teplice, FORTUNA:LIGA, FK Teplice, Jindřich Staněk, 1. česká fotbalová liga, Jan Kopic, Václav Pilař, Tomáš Kučera, Tomáš Vondrášek, Michal Bílek, Jan Kliment

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně v úvodu ligové sezony remizovali s Teplicemi 2:2, v nastavení ustáli penaltu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.