Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Viktoriáni si věří před těžkým zápasem 2. předkola Ligy mistrů proti Helsinkám a chtějí postoupit

Na viktoriány čeká dnes odveta 2. předkola Ligy mistrů proti Helsinkám. Pokud utkání zvládnou, zajistí si už po tomto souboji účast ve skupině evropských pohárů a desítky milionů jako cenný bonus. Zápas je již několik dní beznadějně vyprodaný. Jak svému týmu věří před duelem kapitán týmu Lukáš Hejda a trenér Michal Bílek?

„Známe důležitost tohoto zápasu, každý ví, o co hrajeme. Nálada je dobrá. Čeká náš těžký souboj – to víme, protože jsme se o tom sami přesvědčili ve Finsku. Očekáváme, že nás fanoušci poženou a dobře to pro nás dopadne,“ přemýšlí Lukáš Hejda.

Viktoriáni mají velmi slušnou výchozí pozici, úvodní duel ve Finsku zvládli po vítězství 2:1. „První výsledek je velmi dobrý. Není jednoduché vyhrát v předkole Ligy mistrů na půdě soupeře. Víme však, že to ještě bude těžké. Helsinky nám ukázaly, že v ofenzivě mají velkou kvalitu. Věřím ale, že jsme dobře připraveni,“ říká trenér Michal Bílek.

Jak se jeho tým bude chtít ve druhém utkání prezentovat? „Budeme chtít hrát aktivně. Nejdeme do zápasu s tím, ubránit výsledek, to v žádném případě. Chceme hrát jako vždy poctivě dozadu, ale zároveň být nebezpeční vepředu. Po zítřku chceme mít jistotu základní skupiny evropských pohárů,“ prozrazuje kouč Plzně.

Západočechy požene plný dům, Doosan Arena totiž už několik dní dopředu hlásila vyprodáno. „V Plzni vždycky chodili lidi, jsme za to rádi. Před plným stadionem se hraje výborně, těšíme se na to. Cítíme všichni, že jsme doma hodně silní. Doufám, že to tak bude pokračovat. Snad si to s fanoušky užijeme a postoupíme,“ přeje si stálice zadních řad FCVP.

Cíl pro úterní souboj s HJK je tedy jasně vytyčený – zajistit si už nyní podzim v Evropě! „Byla by to radost, to jednoznačně, pokud by se nám podařilo postoupit dál. Dali jsme si za cíl hrát na podzim skupinu evropských pohárů. Na utkání se těšíme, bude plný stadion a věříme, že se nám povede zajistit si postup už zítra,“ burcuje své svěřence hlavní trenér Viktorky.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jan Kubíček, FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, 2. předkolo Ligy mistrů, Liga mistrů, Helsinky, Liga mistrů UEFA, trenér, mistrovství Evropy, Michal Bílek, Lukáš Hejda, Finsko, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni si věří před těžkým zápasem 2. předkola Ligy mistrů proti Helsinkám a chtějí postoupit  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.