Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Viktoriáni po výhře v Helsinkách: Do odvety se musíme herně zlepšit a hlavně postoupit

První zápas nové sezony viktoriáni zvládli tak, jak potřebovali. V úvodním duelu 2. předkola Ligy mistrů zdolali HJK Helsinky 2:1 a do odvety si tak vezou nadějný výsledek na postup do další fáze. Jak utkání zhodnotil střelec vítězného gólu Jan Kopic společně s trenérem Michalem Bílkem?

„Pro nás je to velmi důležité vítězství. Utkání nebylo jednoduché, protože jsme narazili na soupeře, který je rozehraný. Bylo vidět hlavně v úvodu, že nám ta umělá tráva dělá trošku problémy,“ nabízí svůj pohled Michal Bílek. „Měli jsme tam i nějaké další situace, které jsme měli vyřešit lépe, mohli jsme dát víc gólů. Na druhou stranu soupeř taky měl další šance… Celkově jsme splnili to, s čím jsme sem jeli, tedy uhrát dobrý výsledek. Je to cenné vítězství,“ uvědomuje si kouč.

„Začátek jsme si nemohli přát lepší – penalta a hned jsme vedli. Pak jsme hráli takový ten náš fotbal z bloku. Škoda, že ze šance Chorase nebyl gól na 2:0,“ mrzí Jana Kopice. „Pak jsme se dostali trochu pod tlak a vyvrcholilo to gólem soupeře, který vstřelili asi po dvou odrazech. Naštěstí jsme se rychle oklepali, dali branku na 2:1 a udrželi to. Do odvety se musíme herně zlepšit a hlavně postoupit,“ uvědomuje si zkušený záložník.

Skvělí viktoriáni vstoupili výhrou do 2. předkola Ligy mistrů. V Helsinkách vyhráli 2:1

Viktoriáni skvěle vstoupili do 2. předkola Ligy mistrů, když si z Helsinek odváží výhru 2:1, o kterou se postarali Tomáš Chorý a Jan Kopic. Plzeň tak bude za týden obhajovat v domácí odvetě postup do další fáze.

Právě Kopi rozhodl skvělou individuální akcí o výhře Západočechů, když si navedl balon do středu hřiště a zpoza vápna vypálil svou slabší levou nohou přesně k tyči. Jak svůj gól viděl sám aktér? „Na brankáře jsem nekoukal, naladil jsem si to v rychlosti… Levačkou to umím jen takhle seknout na přední tyč, kdybych se to snažil dát na zadní, tak si asi vyhodím koleno. Jsem rád, že to vyšlo. Zapadlo to k tyči, byl to důležitý gól a doufám, že bude postupový,“ usmívá se hráč nosící legendární číslo 10.

Odveta se hraje už příští úterý a viktoriáni doufají v mohutnou podporu k cestě za vytouženým postupem do dalšího předkola Ligy mistrů. „Věřím, že nám fanoušci vytvoří výbornou atmosféru a také druhý zápas zvládneme. Potřebujeme jejich podporu, udělali jsme titul a teď je před námi další výzva, a to postup do evropských pohárů,” přeje si Michal Bílek.

Vstupenky na odvetu jsou stále v prodeji. Viktoriáni, přijďte své oblíbence podpořit přímo do Doosan Areny, vytvořit hráčům bouřlivou atmosféru a pomoct jim dojít k vytouženému cíli!

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jan Kubíček, FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, 2. předkolo Ligy mistrů, Liga mistrů Komentáře, Jokerit Helsinky, Michal Bílek, Liga mistrů UEFA, Jan Kopic, Helsingin Jalkapalloklubi, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni po výhře v Helsinkách: Do odvety se musíme herně zlepšit a hlavně postoupit  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.