Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chceme postoupit do základní skupiny evropských pohárů, říká rozhodně trenér mistrovské Plzně

Start sezony se nezadržitelně blíží a Plzeň do ní jde s cílem kvalifikovat se do skupiny v evropských pohárech a znovu být v lize zdatným konkurentem velkých pražských celků. Už ve středu večer nastoupí Viktorka k prvnímu utkání nového ročníku a jejím soupeřem budou v rámci 2. předkola Ligy mistrů Helsinky.

„Nejspíš jsme v zápase s Helsinkami favoritem. Mohli jsme dostat zvučnější soupeře, ale stále je to finský mistr, který má určitě kvalitu a čekají nás s ním těžká utkání. Hlavním cílem je zvládnout postup do evropských pohár. Cítíme velkou důležitost blížícího se duelu s Helsinkami a těšíme se na to,“ uvedl na tiskové konferenci kapitán Lukáš Hejda.

S jeho slovy se ztotožňuje i kouč Michal Bílek. „Naším cílem je postoupit do základní skupiny evropských pohárů, takže nám nezbývá nic jiného než zabrat a postoupit. Vstup do sezony bude těžký, ale děláme teď maximum proto, abychom se na to připravili,“ prozrazuje sedmapadesátiletý trenér.

Na finského soupeře se Plzeň aktivně připravuje. „Absolvujeme dva až tři tréninky, abychom se na venkovní duel dostatečně připravili. Je pro nás lepší, že budeme hrát druhý zápas v domácím prostředí,“ myslí si Bílek. „Umělá tráva je menší komplikací, ale věřím, že se na to dokážeme dobře připravit,“ doplnil Hejda.

Vedle Ligy mistrů čeká na viktoriány i vstup do FORTUNA:LIGY, kde červenomodří budou obhajovat titul. „Do ligy vstupujeme s tím, že chceme zvládnout její úvod. Od něj se všechno odrazí. Budeme se snažit být na čele, uděláme pro to maximum a uvidíme, na co to bude stačit,“ říká opatrně Bílek.

Plzeň oproti minulé sezoně opustily dvě opory nejlepší ligový střelec Jean-David Beauguel a stoper Eduardo Santos. Plzeň naopak angažovala hned osm posil a navíc na přestup z Lechu Poznaň získala univerzála Jana Sýkoru, který už v uplynulém ročníku na západě Čech hostoval. Michal Bílek ale nevylučuje, že v mužstvu ještě dojde ke změnám.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, FORTUNA:LIGA, Liga mistrů, příprava, Michal Bílek, Lukáš Hejda, mistrovství Evropy, Liga mistrů UEFA, Helsinky, trenér, Lech Poznań, 1. česká fotbalová liga, Jan Sýkora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme postoupit do základní skupiny evropských pohárů, říká rozhodně trenér mistrovské Plzně  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.