Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Limberský se rozloučil s kariérou v exhibičním utkání, jeho výběr Zlaté éry porazil aktuální mistry 6:5

Legenda fotbalové Plzně David Limberský naposledy nastoupil na hřiště Viktorie, aby se oficiálně rozloučil s profesionální kariérou. Ve výjimečném utkání vedl jako kapitán výběrový hráčů, kteří oblékali dres západočeského celku v letech 2011 až 2018. Jeho spoluhráči tak byli například Horváth, Bakoš či Pillař. Právě tyto klubové legendy nakonec zvítězili nad současným A-týmem 6:5. Limba si připsal dva góly. Klub zároveň navždy vyřadil dres číslo osm, s nímž Limberský hrál.

První branka padla brzy, již v 5. minutě nalezl hlavní aktér zápasu David Limberský ve vápně Petra Jiráčka, ten ještě posunul míč na Václava Pilaře, který Tvrdoňovi nedal sebemenší šanci.

A ve 12. minutě už to bylo 2:0 pro tým Zlaté éry! Pavel Horváth vyslal z levé strany ukázkový centr a Ondřej Vaněk se hlavou nemýlil. Gólový asistent, jenž je zároveň trenérským asistentem u mistrovského týmu, legendární „Horvi“ dal fanouškům vzpomenout na časy, kdy ještě běhával po ligových trávnících, a dokonce předvedl hned několik sprintů po křídle. Na to, že při jednom z nich chytil balón pod dres, se už historie ptát nebude. Hlavně ale rozdával naprosto přesné přihrávky, pro něž je proslulý.

V 19. minutě hry poprvé inkasovala i Zlatá éra, jejíž svatyni hájil Roman Pavlík. Nekompromisní střelou do šibenice snížil Milan Havel a následně předvedl ukázkový kotoul.

Následně už ale opět slavily plzeňské legendy, Michal Ďuriš uprchl obráncům a následně namísto snadného zakončení přihrál před prázdnou kasu Davidu Limberskému, jenž si neodpustil parádní patičku a zvýšil na 3:1.

Pak skóre korigoval Pavel Šulc, záhy nato se ale po nádherné akci do prázdné prosadil další asistent trenéra Marek Bakoš. Jeho kolega Pavel Horváth následně narýsoval centr na nohu stopera Františka Ševinského, jenž se trefil z voleje přesně o tyč. Poločas, který byl zkrácen na 35 minut, tak skončil 5:2 pro Zlatou éru.

Další branka padla po doslova mistrovské spolupráci tandemu Mosquera-Beauguel a po další brance, kterou vstřelil Jan Kopic a následně ji i oslavil v objetí s Matúšem Kozáčikem, jehož překonal, vedla Zlatá éra už jen o jeden gól.

Byla to jízda, říká Limba. Zlobivé dítě plzeňského fotbalu vydalo biografii plnou třaskavých vzpomínek

Legenda, průšvihář, reprezentant, ale také obrovský srdcař a jeden z nejkontroverznějších tuzemských fotbalistů David Limberský vydal s napětím očekávanou biografii. Název má Byla to jízda. Popisuje v ní fotbalové úspěchy i neúspěchy a také...

Po přiklepnutí Pavla Šulce dokázal srovnat navrátilec Michal Hlavatý na 5:5. Poté, co mužstvo složené z legend inkasovalo, navíc Limbu paralyzovala křeč, v utkání ovšem pokračoval a mohl tak divákům přichystat zlatý hřeb večera. Jeho spoluhráč Václav Procházka v rozhovoru během utkání předpověděl, že David Limberský bude tím mužem, jenž utkání střelou z voleje rozhodne. A přesně tak se stalo!

V nastavení, které hlavní rozhodčí stanovil na symbolických 8 minut, a které bylo po následném zásahu Pavla Horvátha upraveno na nekonečno minut, skutečně po mazácky rozehraném přímém kopu právě z nohy Procházky napálil míč překrásným způsobem přesně do šibenice.

David Limberský se tedy se svou velkolepou kariérou rozloučil opravdu stylově a navíc vítězně, utkání nakonec skončilo 6:5 pro Zlatou éru.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň/Jan Kubíček

Štítky fotbal, David Limberský, Limbovo velké finále, FC Viktoria Plzeň, kariéra, Pavel Horváth, Marek Bakoš, FK Viktoria Žižkov, Václav Procházka, Pavel Šulc, Petr Jiráček, Václav Pilař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Limberský se rozloučil s kariérou v exhibičním utkání, jeho výběr Zlaté éry porazil aktuální mistry 6:5  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.