Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Šéf fotbalové Plzně dostal za gesto se vztyčeným prostředníčkem pokutu 40 tisíc korun, trest nemine ani Slavii

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila pražské Slavii za několik incidentů a porušení povinností pořadatele v zápase druhého kola nadstavbové části první ligy proti Plzni pokutu 300 tisíc korun a podmínečně jí uzavřela část hlediště. Květnový zápas s Plzní doprovázela velmi vyhrocená atmosféra. Pražští fanoušci si například neodpustili rasistické komentáře vůči Beauguelovi a házeli také plastové lahve na hrací plochu, což nenechal bez reakce šéf plzeňského klubu a ukázal slávistům prostředníček.

Šlágr v Edenu, který se hrál 1. května a byl přímým soubojem o titul, provázela mimořádně vyhrocená atmosféra. Domácí klub podle komise porušil povinnosti pořadatele hned v několika případech.

Slávističtí fanoušci způsobili použitím pyrotechniky v závěru první půle přerušení utkání na více než tři minuty. Domácí příznivci se také dopustili rasistických projevů vůči plzeňskému Jeanu-Davidu Beauguelovi před penaltou, z níž francouzský útočník tmavé pleti srovnal na konečných 1:1. Klub rovněž pyká za nevhodné masové pokřiky svých fanoušků, výtržnosti diváků, nezamezení vstupu neoprávněným osobám na trávník a opakované vhazování předmětů na hrací plochu. Po vyrovnávacím gólu hostující hráče domácí příznivci "zasypali" kelímky a plastovými lahvemi.

Plzeň lituje Šádkova gesta, odsoudila agresivitu slávistických fanoušků házejících z hlediště různé předměty

Fotbalová Plzeň na twitteru projevila lítost kvůli chování generálního ředitele Adolfa Šádka, jenž v nedělním ligovém šlágru ukázal fanouškům Slavie v Edenu vztyčený prostředníček. Západočeši se ale zároveň pozastavili nad počínáním domácích...

„Disciplinární komise po vyhodnocení všech podkladů rozhodla, že se domácí klub a jeho fanoušci provinili celou řadou přestupků proti disciplinárnímu řádu. Při stanovení výše peněžitého trestu komise přihlédla k tomu, že pořádající klub identifikoval a potrestal několik diváků, kteří se provinili vniknutím na hrací plochu a vhazováním plastových láhví, a přijal další opatření k zabránění podobnému jednání," uvedl předseda disciplinárky Richard Baček. Kromě 300 tisícové pokuty má vršovický klub zároveň podmínečně uzavřenou severní tribunu a část hlavního ochozu hlediště stadionu v Edenu, a to na jedno soutěžní utkání. 

Šádek v závěru duelu ukázal prostředníček směrem k fanouškům Slavie, kteří po něm z tribuny hodili plastovou lahev s pitím. Viktoria se následující den za gesto svého generálního ředitele a majitele omluvila s tím, že Šádek neměl tímto způsobem reagovat. Západočeský klub ale zároveň odsoudil údajnou nenávist a agresivitu ze strany domácích příznivců.

Zápas po dvou penaltách skončil 1:1 a Plzeň udržela v čele tabulky dvoubodový náskok na Slavii. Ve středu Viktoria získala definitivu titulu a vršovického rivala sesadila z pomyslného trůnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCVP/Ladislav Nussbauer

Štítky fotbal, Adolf Šádek, disciplinární komise, Slavie, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, hřiště, Jean-David Beauguel, hlediště, Stadion Eden

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šéf fotbalové Plzně dostal za gesto se vztyčeným prostředníčkem pokutu 40 tisíc korun, trest nemine ani Slavii  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.