Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Viktoriáni smetli Spartu 3:0 a upevnili si první místo v tabulce

Fotbalisté Plzně se opět přiblížili k zisku vysněného titulu. Ve 3. kole ligové nadstavby smetli na domácím hřišti Spartu 3:0. Tři góly nasázeli soupeři už v první půli. Skóroval Beauguel, Havel a Bucha. Svěřenci Michala Bílka tak i nadále zůstávají prvním místě tabulky a pokud nezaváhají i v dalších dvou zápasech, oslaví s fanoušky ligový titul.

Viktoriáni si šli od prvních vteřin po vítězství a na svého soupeře vlétli ve velkém stylu. Pop úvodních pěti minutách nejprve nebezpečně hlavičkoval Jean-David Beauguel, potom to zkusil střelou z dálky Jan Kopic. O tři minuty později už domácí vedli, po centru Lukáše Kalvacha od rohové zastávky se přesnou hlavičkou k tyči trefil Beauguel.

Ve 21. minutě předvedli červenomodří nádhernou fotbalovou akci. Kopic se probil přes střed hřiště, ještě si vyměnil míč s Beauguelem, následně nahrál Milanu Havlovi, který si zasekl balon přes Tomáše Wiesnera a placírkou na zadní tyč zvýšil plzeňské vedení. Poté ale přišla pro Viktorii komplikace. Pavel Bucha fauloval unikajícího Jakuba Peška a dostal rovnou červenou kartu.

I přesto se viktoriáni ještě v prvním poločase radovali i potřetí! Centr Kalvacha ze standardní situace lízl Jhon Mosquera do míst, kde byl připravený Lukáš Hejda a tradiční kat Sparty rozradostnil zaplněnou Doosan Arenu. Do kabin se tak šlo za naprosto zaslouženého vedení 3:0.

Síly hned zkraje druhého poločasu vyrovnal Ladislav Krejčí II., když se po druhé žluté kartě také nechal vyloučit. První, zato obrovsky těžký zákrok, předvedl Jindřich Staněk proti hlavičce Tomáše Čvančary. Na druhé straně ze vzduchu minul bránu Eduardo Santos.

Plzeňané zvládli duel se Spartou brilantně a po vysoké výhře 3:0 nadále drží nejvyšší akcie na titul.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň/Jan Kubíček

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Sparta, FORTUNA:LIGA, nadstavba, AC Sparta Praha, Jean-David Beauguel, Milan Havel, Pavel Bucha, Michal Bílek, Jan Kopic, Lukáš Kalvach, Tomáš Wiesner, Jakub Pešek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni smetli Spartu 3:0 a upevnili si první místo v tabulce  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.