Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Se Spartou máme letos dobrou bilanci a budeme jí chtít doma zase porazit, říká asistent trenéra Pavel Horváth

Viktorku čeká další důležitý nadstavbový souboj, který proti Spartě odehraje na domácím trávníku. Třetí zápas skupiny o titul se odehraje už v neděli od 16 hodin. Asistent trenéra Pavel Horváth před očekávaným soubojem věří, že Plzeňané uspějí.

Svěřence trenéra Bílka čeká v neděli ve šlágru kola třetí tým ligové tabulky. „Je to důležitý a těžký zápas. Čeká nás soupeř, kterého dobře známe a víme, že je kvalitní. Se Spartou máme ale letos dobrou bilanci a budeme jí chtít doma zase porazit,“ hlásí před očekávaným duelem asistent trenéra Pavel Horváth. Letenští ve středu odcestovali do Uherského Hradiště na finále MOL Cupu. To se nakonec kvůli nepřízni počasí neodehrálo. „Pro nás se tím nic nemění. Myslím si, že Sparta bude připravená a náš plán zůstává stejný,“ vysvětlila klubová legenda.

Do konce ligy zbývají tři kola a červenomodří se před důležitým duelem nachází na prvním místě. „Graduje to. Všichni cítíme tu šanci na úspěch. Může přijít nějaká nervozita, ale věřím, že máme natolik zkušený tým, že to z hráčů s úvodním hvizdem spadne a zvládneme to,“ sdělil majitel třech ligových titulů v dresu Viktorie.

Do zápasu budou trenérům chybět dlouhodobě zranění Filip Kaša a Ondřej Pachlopník. „Kromě nich tam nějaké menší komplikace jsou, ale jde o finále, takže každý chce hrát a je na to připraven. Je to jako hokejové play-off,“ prozradil Horváth ke zdravotnímu stavu týmu.

Důležitost zápasu si uvědomuje také jeden z nejzkušenějších hráčů Radim Řezník. „Všichni víme, o co jde. Důležitost zápasu je obrovská. Musíme být soustředění a dát do toho maximum. Máme tady super partu, táhneme za jeden provaz, a tak se můžeme opět o kousek přiblížit tomu, kde chceme na konci sezony být,“ řekl Řezník.

Řezník je důležitou součástí plzeňské obrany, která se může pyšnit nejméně obdrženými góly v lize. „Budeme z toho vycházet i v neděli. Snažíme se poctivě bránit, což je základem dobrého výsledku. Máme super hráče a dopředu jsme také silní, takže si poté umíme vytvářet příležitosti,“ prohlásil k výkonům zadních řad i celého týmu.

Utkání vyhlíží i kapitán týmu Lukáš Hejda. „Sparta patří mezi týmy, se kterými hrajeme ty nejdůležitější zápasy, takže je člověk vnímá trochu jinak. Ty zápasy jsou vždycky vyhecované a je to velký boj. Máme s ní doma dobrou bilanci, kterou budeme chtít udržet. Každý hráč ví, o co se hraje, takže do toho všichni půjdeme naplno. Nebereme nic jiného než tři body,“ nezastíral kapitán ambice na vítězství. 

Zavzpomínal také na poslední střetnutí obou celků. „Ten zápas byl pro nás smolný. Měli jsme vyhrát velkým rozdílem, a ne dostat v závěru gól. Bylo to obrovské zklamání a dlouho jsem to vydýchával. Už je to ale za námi a můžeme si z toho vzít ponaučení. Teď nás čeká domácí zápas, chceme vyhrát a to zaváhání napravit,“ uzavřel.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Sparta, FORTUNA:LIGA, rozhovor, Pavel Horváth, AC Sparta Praha, FK Viktoria Žižkov, Radim Řezník, 1. FC Slovácko, MOL Cup, Lukáš Hejda, Filip Kaša, Ondřej Pachlopník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se Spartou máme letos dobrou bilanci a budeme jí chtít doma zase porazit, říká asistent trenéra Pavel Horváth  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.