Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Viktoriánům vyšel vstup do nadstavby skvěle, Slovácko porazili 3:1

První kolo nadstavby zvládli Plzeňané bez zaváhání. Na domácím hřišti soupeře přehráli 3:1. K vítězství dopomohl svému celku Jean-David Beauguel, který si připsal hned dvě branky. Za domácí skóroval také Jan Sýkora.

Viktoriáni měli velmi rychlý vstup do utkání a už od 5. minuty vedli. Po skvěle zahrané standardní situaci od Lukáše Kalvacha se hlavou prosadil Jean-David Beauguel, který se tak znovu dotáhl na čelo tabulky střelců. Hosté mohli téměř okamžitě odpovědět, ale proti nacvičenému rohu a hlavičce Petra Reinberka fantasticky zasáhl Jindřich Staněk.

Poté se plzeňský čaroděj v bráně znovu vyznamenal! Milan Petržela se uvolnil ve středu hřiště, vysunul Václava Jurečku do samostatného úniku, ale Staněk jeho úmysl vystihl a vyrazil míč na roh. Na druhé straně pálil o chvíli později Aleš Čermák přímo do rukavic Filipa Nguyena. Ve 29. minutě bylo vyrovnáno, když Rigino Cicilia s přehledem proměnil nařízenou penaltu.

Západočeši si ale vzali své vedení rychle zpět – Jean-David Beauguel předvedl neskutečnou parádu v pokutovém území, kdy si dvěma finesami povodil obránce Slovácka, předložil míč Janu Sýkorovi a ten doklepl míč do brány! Po atraktivním prvním poločase si červenomodří odnášeli do kabiny jednogólový náskok.

Po hodině hry Beauguel znovu naservíroval míč Sýkorovi, tentokrát si s jeho pokusem Nguyen poradil. Pak se znovu připomněl Staněk se svojí neskutečnou formou! Reinberk se ve vápně zbavil Eduarda Santose a poslal střelu na zadní tyč, jenže gólman Viktorky se vytasil s efektivní robinsonádou a téměř jistému gólu zabránil parádním zákrokem.

Čtvrt hodiny před koncem dostala možnost zahrávat penaltu i FCVP. K míči se postavil JDB a svou patnáctou trefou v sezoně se uvolnil na čele tabulky střelců, Viktoria zároveň vedla už 3:1. Tímto výsledkem také zápas skončil a svěřenci trenéra Michala Bílka tak vstoupili do nadstavby o titul vítězně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Slovácko, FORTUNA:LIGA, nadstavba, 1. FC Slovácko, Jean-David Beauguel, Jan Sýkora, Jindřich Staněk, Filip Nguyen, Lukáš Kalvach, Milan Petržela, Václav Jurečka, Aleš Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriánům vyšel vstup do nadstavby skvěle, Slovácko porazili 3:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.