Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Měl jsem trochu obavy, ale nakonec jsme odehráli jeden z našich nejlepších zápasů, hodnotí kouč Bílek

Viktoriáni zvítězili v závěrečném 30. kole základní části první ligy na hřišti Mladé Boleslavi 2:0 a do nadstavbové skupiny nastoupí z druhého místa. Na vedoucí Slavii ztrácí plzeňský celek pouhý bod. Plzeňané dokázali na hřišti v Boleslavi vyhrát v letošní sezoně vůbec poprvé. Podle trenéra Michala Bílka sehráli jeho svěřenci jeden z nejlepších venkovních zápasů.

„Měl jsem trochu obavy, protože se nám tady dříve nedařilo, ale odehráli jsme jeden z našich nejlepších venkovních zápasů. Od začátku jsme měli hru pod kontrolou, dařilo se nám kombinovat, soupeře jsme do ničeho nepustili a vstřelili dva góly. Můžeme být spokojení,“ komentoval průběh zápasu viktoriánský kouč Michal Bílek.

Už v neděli od 16 hodin proti Slovácku vstoupí jeho svěřenci do Finále FORTUNA:LIGY. „Držím se toho, že pro nás bude hrozně důležitý právě ten nejbližší zápas. Nekoukáme tolik dopředu na další. Teď si užijeme výhru a poté se budeme poctivě připravovat, abychom byli na neděli připravení,“ sdělil k blížícímu se vyvrcholení nejvyšší soutěže.

Skóre zápasu otevřel krajní obránce Milan Havel již ve třetí minutě po parádní hlavičce. „Přišel mi výborný balon od Kalviho (Lukáš Kalvach). Ptal jsem se ho na to a říkal mi, že mě viděl, takže to byla hlavně jeho práce,“ prozradil ke zrodu gólové akce.

„Byl to náš cíl dnes zvítězit a držet se blízko na Slavii. To se nám podařilo. Kdo by to řekl, že budeme mít po třiceti kolech 72 bodů. Je to paráda,“ pověděl k nejvyššímu bodovému zisku Viktorie Plzeň po třiceti kolech z posledních let. „Havlis“, jak je mu přezdíváno v kabině, již vyhlíží nedělní zápas s celkem z Uherského hradiště. „Moc se těším, čeká nás skvělý zápas a věřím, že zase dorazí plný stadion, protože s fanoušky v zádech se nám hraje o dost lépe,“ uzavřel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň/Jan Kubíček

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Mladá Boleslav, FORTUNA:LIGA, ohlasy, Michal Bílek, FK Mladá Boleslav, SK Slavia Praha, 1. FC Slovácko, 1. česká fotbalová liga, Milan Havel, Lukáš Kalvach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měl jsem trochu obavy, ale nakonec jsme odehráli jeden z našich nejlepších zápasů, hodnotí kouč Bílek  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.