Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Limberský si ještě jednou zahraje na hřišti Viktorie, Krmenčíka na oficiální rozlučku s kariérou nepozval

Ve výjimečném utkání proti sobě nastoupí současný tým FC Viktorie Plzně a mužstvo „zlaté éry“, které povede současný trenér Sparty Pavel Vrba. Ve výběru hráčů, kteří oblékali dres Plzně v letech 2011 až 2018, se představí například Horváth, Bakoš či Darida. Tímto počinem se chce odchovanec klubu David Limberský rozloučit s profesionální kariérou. Na rozlučku, která je naplánovaná na 17. května v Doosan areně naopak nepozval svého někdejšího spoluhráče Michaela Krmenčíka, který se v nedávné době nechvalně proslavil vulgárními výpady na adresu Plzně.

David Limberský, odchovanec Viktorie, majitel pěti mistrovských titulů a klubová ikona se oficiálně rozloučí s profesionální kariérou výjimečným zápasem, který se odehraje v úterý 17. května v Plzni. Proti sobě se postaví současný tým FC Viktorie Plzeň a mužstvo takzvané „zlaté éry“. Diváci se tak mohou těšit na výběr hráčů, kteří oblékali červenomodrý dres v letech 2011 až 2018. Fanouškům se představí například Pavel Horváth, Marek Bakoš, Matúš Kozáčik, Václav Pilař, Milan Petržela, Jan Rezek, Vladimír Darida a další. Na lavičce tohoto výběru pak bude trenér Pavel Vrba.

Byla to jízda, říká Limba. Zlobivé dítě plzeňského fotbalu vydalo biografii plnou třaskavých vzpomínek

Legenda, průšvihář, reprezentant, ale také obrovský srdcař a jeden z nejkontroverznějších tuzemských fotbalistů David Limberský vydal s napětím očekávanou biografii. Název má Byla to jízda. Popisuje v ní fotbalové úspěchy i neúspěchy a také...

Limberský se před rokem rozhodl ukončit svou fotbalovou kariéru. Kvůli pandemii ale nebylo možné, aby se s klukem patřičně rozloučil. „Hrozně se těším, že se sejde naše parta, se kterou jsme dokázali velké věci. Jsem rád, že prakticky všichni kluci naši pozvánku přijali a budou u toho,“ těší Limberského.

Součástí akce bude i doprovodný program. Přímo na stadionu Limberskému zazpívá velký fanoušek Viktorky Marek Ztracený.  Utkání odehraje výběrový tým ve speciálních dresech. Jejich podobu zveřejní klub pár dní před samotným utkáním.

Mezi jeho bývalými spoluhráči však bude jedno jméno chybět, a to Michel Krmenčík. Důvodem je jeho chování a nadávky po říjnovém duelu Slavie s Plzní, kdy svoje někdejší spoluhráče provokoval a spolu s fanoušky Slavie skandoval hesla „Zku*vená Plzeň.“ Svou vizitku u Plzeňanů nevylepšil, když o týden později netaktně slavil gól do plzeňské branky.

„Přemýšlel jsem nad tím, že ho pozvu, ale situace je taková, že teď to nejde. To, jak se zachoval k fanouškům, jsem i já těžko kousal. Je mi líto, že si to takhle zkazil, protože jinak výkony a tím, co pro Viktorku odvedl, by si to zasloužil. Ale situace je taková, že neexistuje," vysvětil Limberský na tiskové konferenci. Vstupenky na zápas s názvem Limbovo finále půjdou do prodeje 19. dubna. Celý výtěžek finále půjde na plzeňskou mládež.

První ligový start si Limba za Plzeň připsal 2. srpna 2003 v utkání s Viktorií Žižkov, do svého posledního ligového zápasu nastoupil o necelých osmnáct let později, a to 8. května 2021 proti Příbrami. Plzeňský rodák odehrál za Viktorku celkem 393 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 22 gólů. K tomu přidal dalších 91 utkání v evropských pohárech. Celkem třikrát si zahrál Ligu mistrů. Získal všech pět ligových titulů a nesmazatelným písmem se zapsal do historie západočeského klubu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCVP/Ladislav Nussbauer | Zdroj FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Zlatá éra, Limbovo finále, David Limberský, rozlučka, kariéra, Pavel Horváth, Vladimír Darida, Pavel Vrba, Marek Bakoš, AC Sparta Praha, Michael Krmenčík, Stadion města Plzně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Limberský si ještě jednou zahraje na hřišti Viktorie, Krmenčíka na oficiální rozlučku s kariérou nepozval  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.