Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nebyl to moc pohledný fotbal, ale nejdůležitější jsou tři body, říká střelec vítězného gólu proti Teplicím

Dramatickou bitvu svedli na domácím hřišti hráči Plzně proti mužstvu z Teplic. Viktoriáni se dostali proměněnou penaltou Jeana-Davida Beauguela do vedení, ale ještě na konci poločasu byl vyloučen Milan Havel. I v oslabení však svěřenci Michala Bílka zvládli zvítězit 1:0.

„Bylo to stejně těžké jako předešlé zápasy. Soupeř měl od začátku dobrý pohyb i kombinaci a my jsme se do hry dostávali těžko. Druhá polovina první půle byla lepší, ale pak to změnilo vyloučení. Máme ubojované vítězství,“ uvědomuje si Michal Bílek.

Podobně mluvil i Jean-David Beauguel. „Jsem úplně mrtvý, cítím se jako děda,“ usmíval se jediný střelec utkání. „Věděli jsme, že to bude ve druhém poločase náročné po té červené a že budeme muset neustále běhat a bojovat. Nebyl to moc pohledný fotbal, ale nejdůležitější jsou tři body,“ má jasno značka Beauguel.

Proměněná penalta vrátila Bogyho do čela tabulky střelců. „Když začala liga a já byl zraněný, tak jsem se jen koukal na ostatní, jak dávají góly. Pořád to mám jako svůj cíl, chci skončit první. Nejde o to, jak ty góly padnou, musím ale pracovat! Navíc je to dobré i pro tým, když dávám góly,“ ví francouzský kanonýr.

Zanedlouho třicetiletý útočník po gólu ukázal triko s popiskem FOREVER 27 jako projevení úcty k Františku Rajtoralovi. „Ráno jsem viděl, že by měl dnes narozeniny. Už jsem to říkal, že jsme tady jako jedna rodina. Hrajeme za stejný klub, ve stejném dresu. Byl to velmi dobrý hráč, vyhrával tituly, hrál Ligu mistrů a měl skvělý vztah s fanoušky. Bylo to to nejmenší, co jsem pro něj a jeho rodinu mohl udělat,“ prozrazuje Jean-David Beauguel.

Jedinou trefu zápasu oslavil „Bog Bog“ téměř s deseti tisíci fanoušky, kteří po dlouhé době opět mohli přijít do Doosan Areny v plném počtu. „Jsem rád, že přišlo hodně lidí, kulisa byla výborná,“ pochvaluje si Michal Bílek.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň/Jan Kubíček

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Teplice, FORTUNA:LIGA, ohlasy, rozhovor, Beauguel, FK Teplice, Jean-David Beauguel, Michal Bílek, HC Škoda Plzeň, Milan Havel, František Rajtoral, rodina, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebyl to moc pohledný fotbal, ale nejdůležitější jsou tři body, říká střelec vítězného gólu proti Teplicím  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.