Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

O výhře nad Teplicemi rozhodla jediná branka, Plzeňané díky trefě Beauguela znovu vedou ligu

Fotbalisté Plzně ve 25. kole první ligy doma udolali Teplice těsně 1:0 a znovu poskočili do čela tabulky, kterou nyní vedou o tři body před Slavii. Úřadující mistr z Edenu má ale k dobru nedělní zápas v Liberci. Velice vyrovnané utkání rozhodl ve 44. minutě z penalty Jean-David Beauguel. Jeho spoluhráč Milan Havel byl ještě před pauzou vyloučen.

V úvodní půlhodině se hrál spíše opatrný fotbal na půlce hřiště, než že by se jeden či druhý tým hrnul do nějakých šancí. Tu první větší si skvěle vybojoval Jean-David Beauguel, když odstavil dotírajícího Mohameda Tijaniho i Jana Knapíka, přes které se dostal tělem, ale Tomáš Grigar s jeho střelou neměl sebemenší potíže.

Brankář Severočechů se o pár chvil později vytasil s parádním zákrokem – Jan Kopic odcentroval přesně na hlavičku Jhona Mosquery, jenže robinsonáda Grigara zabránila už téměř jasnému gólu. Do třetice už to viktoriánům vyšlo, JDB byl ve vápně faulován Tijanim, sám si vzal na starost penaltu, a tu bezpečně proměnil. V závěru poločasu přišla komplikace, Milan Havel byl vyloučen a FCVP tak celou druhou půli dohrávala o deseti.

Vyrovnat mohly Teplice po rohovém kopu. Jan Fortelný zahrál standardku nakrátko na Aloise Hyčku, ten ještě našel Tomáše Kučeru, jenž neusměrnil balon do brány. Dvacet minut před koncem rozehrával Daniel Trubač volný přímý kop z ideální pozice, ale trefil jen břevno. Západočeši nakonec nejtěsnější možné vedení udrželi a i přes oslabení vyhráli 1:0!

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Teplice, FORTUNA:LIGA, FK Teplice, Jean-David Beauguel, Milan Havel, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, Stadion Eden, Tomáš Grigar, Jan Knapík, Jan Kopic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O výhře nad Teplicemi rozhodla jediná branka, Plzeňané díky trefě Beauguela znovu vedou ligu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.