Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Viktoriáni porazili Pardubice 4:0. Do zápasu nastoupili ve speciálních dresech, aby podpořili Ukrajinu

Viktoriáni si připsali další jarní výhru. Tentokrát se gólově blýskli už v prvním poločase Lukáš Hejda a Jan Kopic. Ve druhé půli přidali góly Milan Havel a Tomáš Chorý. Plzeň se tak vrátila do čela neúplné tabulky o tři body před Slavii. České fotbalové kluby také dnes v prvoligových zápasech podpořily Ukrajinu. Západočeši nastoupili v dresech s anglickým nápisem "Ne válku, prosím".

Start v Doosan Areně byl velice rychlý, už v 7. minutě Filip Čihák nakopl Jeana-Davida Beauguela do hlavy ve vápně a kopala se penalta. K té se postavil Pavel Bucha, jenže svou přízemní střelu poslal mimo tři tyče. Ve dvacáté minutě Čihák fauloval znovu za žlutou kartu, a protože byla již druhá, tak Viktorka dohrávala v přesile.

V další šanci Jan Sýkora našel hlavu Lukáše Hejdy, jehož pokus zneškodnil gólman Jiří Letáček. Po půl hodině Západočeši předvedli pohlednou kombinační akci, na jejímž konci byl Lukáš Kalvach, jenže plzeňský středopolař nepálil přesně. Otevřít skóre se povedlo až Hejdovi, který svou druhou možnost hlavou tentokrát proměnil v branku.

Těsně před poločasovým hvizdem červenomodří navýšili své vedení. Sýkora z levé strany předložil parádní centr Janu Kopicovi a bylo to 2:0. Na rozdíl třídy mohl v nastavení upravit skóre Milan Havel, ale trefil jen břevno. I přesto odcházela Viktorka do kabin s dvougólovým náskokem.

Hned zkraje druhé půle svou druhou příležitost v utkání využil také Milan Havel – a byla parádní – kličkou a následnou střelou nachytal hned dva hráče Pardubic! V následujících minutách si svůj stý ligový zápas za Viktorku přišel odehrát Aleš Čermák a Matej Trusa s Mariánem Tvrdoněm zažili svůj debut v červenomodrém dresu, když druhý jmenovaný nuceně vystřídal otřeseného Jindřicha Staňka.

Dvacet minut před koncem mohla padnout jedna z nejhezčích branek celé sezony – JDB vystřihl brilantní nůžky, které naneštěstí orazítkovaly jen břevno. Konstrukce brány zazněla i potřetí v zápase, tentokrát ji rozezvonil z levé strany střídající Tomáš Chorý. Vytáhlý útočník se nakonec dočkal v nastavení a Plzeňští se po výhře 4:0 minimálně do následujícího dne posunuli do čela tabulky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň/Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Pardubice, FORTUNA:LIGA, Ukrajina, FK Pardubice, Milan Havel, Jan Kopic, Lukáš Hejda, Tomáš Chorý, SK Slavia Praha, Filip Čihák, Jean-David Beauguel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni porazili Pardubice 4:0. Do zápasu nastoupili ve speciálních dresech, aby podpořili Ukrajinu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.