Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trenér Viktorie Plzeň vyhlíží s optimismem jarní část fotbalové sezóny, o titulu se ale bavit nechce

Před startem jarní části fotbalové sezóny promluvil hlavní trenér plzeňské Viktorie Michal Bílek o zdravotním stavu kádru, shrnul zimní přípravu a zmínil se také o našem nejbližším soupeři. O případném titulu se ale ani přes úspěšný podzim bavit nechce.

V zimě Viktoria Plzeň z důvodu koronavirové situace vůbec nevyrazila na soustředění do Španělska. „I přes to hodnotím přípravu pozitivně. Na umělce jsme trénovali jen dvakrát, vše ostatní proběhlo na přírodní trávě. Sehráli jsme šest zápasů a hráči dostali velký prostor,“ byl i tak spokojený trenér Michal Bílek.

Kvůli zranění nebude k dispozici na startu jarní části sezony Josef Koželuh, který má natažený břišní sval. Radim Řezník chyběl kvůli problémům s lýtkem v generálce s Chrudimí, dohromady se dává Jean-David Beauguel. „U těchto dvou uvidíme, jestli budou připraveni, je to s otazníkem,“ okomentoval jejich situaci hlavní kouč s tím, že kdyby nebyl nejlepší ligový střelec Jean-David Beauguel připraven, nahradil by jej Tomáš Chorý. „Tomáš se sice potýkal s trápením v koncovce, měl mnohdy i smůlu, ale jinak je velmi pracovitý a poctivý. Věřím mu, že na jaře bude produktivnější,“ vyjádřil v něj Michal Bílek důvěru.

O titulu se ani přes úspěšný podzim trenér Bílek bavit nechce. „Cílem pro jaro zůstává, že se chceme dostat do předkol evropských pohárů. Budeme chtít navázat na úspěšný podzim a prezentovat se jak poctivou, tak zodpovědnou hrou. Úvod jara bude velmi důležitý, budeme se soustředit na jednotlivé zápasy po sobě,“ prozradil.

Jedinou zimní posilou se stal Roman Potočný. Žádný větší pohyb v kádru již v plánu není. „Možná dáme jednoho či dva hráče na hostování, ale to je vše. Kádr je dostatečně kvalitní na to, abychom jarní část zvládli podobným způsobem jako tu podzimní. Konkurence je na všech postech. A Roman Potočný? Jsme rádi, že přišel a zvýšil konkurenci. V ofenzivě může hrát jak vpravo, tak vlevo, dobře si vedl i na postu hrotového útočníka. Má velmi dobrou kopací techniku a umí se prosadit v pokutovém území soupeře,“ pochvaluje si nováčka v kabině.

Jarní část bude zahájena v neděli od 18:00 soubojem proti Hradci Králové, který Viktorii na podzim v Mladé Boleslavi dokázal porazit. „Hradec se prezentuje sympaticky. Hraje poctivě a zodpovědně, dobře brání a chodí rychle nahoru. Nebude to nic lehkého, to víme. Přistoupíme k tomu tak, abychom to zvládli, jde o první domácí zápas, což bude důležité,“ ví trenér Michal Bílek. „V ofenzivě máme kvalitu na to, abychom dávali góly. Důležitá bude poctivá defenziva od všech hráčů, pak věřím, že přijdou požadované výsledky,“ dodal.

Ohodnoť článek

Foto Martin Skála

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, nová sezóna, jarní část ligy, titul, Michal Bílek, trenér, podzim, FK Viktoria Žižkov, Jean-David Beauguel, FC Hradec Králové, Tomáš Chorý, Roman Potočný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Viktorie Plzeň vyhlíží s optimismem jarní část fotbalové sezóny, o titulu se ale bavit nechce  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.