Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nad dalším působením francouzského kanonýra v dresu Plzně visí otazník, vadí mu projevy rasismu v Česku

Otazník i nadále visí nad dalším setrváním nejlepšího střelce Jeana-Davida Beauguela v kádru FC Viktorie Plzeň, kterému na západě Čech na konci června vyprší smlouva. Trenér fotbalistů Plzně Michal Bílek by měl zájem, aby Francouz i nadále oblékal dres Viktorie. Není ale vyloučeno, že klíčový hráč odejde ještě v zimě.

Plzeňští jsou po 19 ligových kolech druzí v tabulce se ztrátou jednoho bodu na obhájce titulu Slavii. Kouč by v druhé části sezony rád navázal na vydařený podzim. „Podzimní část jsme poměrně zvládli. Tým je kvalitní a myslím, že i dostatečně široký, takže k nějakým výrazným změnám určitě nedojde. Samozřejmě nevylučujeme, že někdo ještě může přijít a někdo odejít. Ale nějaký velký pohyb v kádru nebude,“ konstatoval Michal Bílek na tiskové konferenci.

Na druhou stranu ale trenér vnímá nejistou budoucnost Francouze Beauguela. Devětadvacetiletý útočník v létě v jednom francouzském podcastu uvedl, že na západě Čech nový kontrakt nepodepíše. Zmínil také, že mu v Česku vadí věci spojené s rasismem, zejména pak na sociálních sítích. „Já jsem s Bogym samozřejmě mluvil. Mám velký zájem, aby v Plzni pokračoval. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Teď nevím,“ mlžil Bílek.

Nevyloučil, že Beauguel, jenž dal na podzim 10 ligových gólů a spolu s Václavem Jurečkou ze Slovácka vede tabulku střelců, může odejít už v zimě. „Kdyby k tomu došlo, tak bych samozřejmě velkou radost neměl, protože je to náš velmi důležitý hráč. Dal deset branek, odváděl velmi dobrou práci. Byl by to velký zásah do týmu. Nevylučuju nic, může se stát cokoliv,“ prohlásil trenér Plzně.

Konkrétní cíl pro druhou polovinu sezony Bílek nevyhlásil. „Výhled do jara? Co se týče výsledků, tak samozřejmě pokračovat. Jsme bod za Slavií, dva body před Spartou. Chceme se tam držet co nejdéle. Hrozně důležitý bude začátek jarní části, abychom to zvládli. Pokud se to podaří, tak uvidíme, jak to bude celé vypadat,“ dodal trenér Viktorie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Kubíček

Štítky Jean-David Beauguel, Michal Bílek, FC Viktoria Plzeň, přestup, rasismus, Česko, SK Slavia Praha, trenér, AC Sparta Praha, 1. FC Slovácko, Václav Jurečka

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Nad dalším působením francouzského kanonýra v dresu Plzně visí otazník, vadí mu projevy rasismu v Česku  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.