Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Michal Bílek: Liga je rozjetá výborně, jen je škoda evropských pohárů

Poslední zápas letošního roku přinesl Viktorii tři body a průběžné druhé místo v tabulce za vedoucí Slávii. Oba týmy mají shodný počet 47 bodů, pražský celek má však lepší skóre a dnešní dohrávku v Ostravě k dobru. Michal Bílek je s výkony svých svěřenců spokojený, mrzí ho však vyřazení z Evropské konferenční ligy s CSKA Sofia.

Viktorka si veze z Karviné tři body a průběžné druhé místo v ligové tabulce

Fotbalisté Plzně zvítězili v 19. kole první ligy v Karviné 1:0 a zakončují fotbalový rok ve velké stylu. O jedinou branku utkání se postaral v 45. minutě obránce Milan Havel. Viktoria v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou vyhrála a přezimuje na...

„První půli jsme sehráli slušně, dobře jsme drželi míč a dali jsme nádhernou branku. Ve druhém poločase tam soupeř dal hodně vysokých hráčů a do vápna létalo mnoho centrů, takže jsem rád, že jsme to uskákali a do nějaké velké šance jsme je nepustili,“ říká k boji s Karvinou trenér Plzně Michal Bílek.

Na půdě Slezanů je to náročné pro každého soupeře. „V lize není lehký mančaft. To, že mají 5 bodů, je pro ně kruté, ale Slavii doma obrali, Sparta se tu taky trápila... Jsme rádi za tři body,“ má jasno obránce a střelec jediné branky Milan Havel. „Všechny týmy, které jsou na špici, to tady mají těžké. Slavia zde remizovala, Slovácko taky. Věděli jsme, že Karviná doma určitou sílu má a ve druhé půli to potvrdila,“ souhlasí kouč Viktorky.

„Ale věřil jsem tomu, že už to dohrajeme. Sice to byl zase hektický závěr zápasu, byli bychom radši, kdyby to bylo klidnější, asi i fanoušci trošku trnou, ale jsme rádi. Tři body vezeme zpátky do Plzně, to jsme chtěli!“ doplnil Havel. Právě on obstaral na konci první půle jedinou trefu duelu. A byla nádherná! Po akci s Lukášem Kalvachem a Janem Sýkorou vymetl šibenici. 

V lize Plzeň prohrála jen dvě z 19 podzimních kol, poslední čtyři duely vyhrála a s 13 inkasovanými brankami má druhou nejlepší obranu soutěže. Beci Viktorie jsou v této sezoně velmi aktivní v poslední třetině hřiště. Milan Havel má na svém kontě už 2 góly a 1 asistenci, Radim Řezník pak 4+3. „Chceme, aby naši krajní obránci hráli hodně vysoko a podporovali útočnou fázi. Plusem je to, že jsou produktivní a mají čísla, za to jsme moc rádi,“ netají trenér Bílek.

Západočeši si díky výhře zajistili 2. místo po podzimní části sezony. „Momentálně se v lize držíme nahoře, takže to hodnotím pozitivně. Kluci se semkli a pracovali dobře. Jen škoda evropských pohárů, tam jsme chtěli postoupit do skupiny, a to se nepodařilo,“ uvědomuje si Michal Bílek. „Je to nádhera, krásně se na to dívá! Kdyby to někdo řekl před sezonou, tak se asi všichni smějí, protože po té minulé nám nikdo nevěřil. Škoda pohárů, ale ligu jsme rozjeli výborně. Je důležité v tom na jaře pokračovat!“ uzavírá Milan Havel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň/Lukáš Kaboň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Karviná, ohlasy, sezona, FORTUNA:LIGA, Michal Bílek, Evropská konferenční liga UEFA, Milan Havel, PFK CSKA Sofia, Ostrava, MFK Karviná, SK Slavia Praha, AC Sparta Praha, mistrovství Evropy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Michal Bílek: Liga je rozjetá výborně, jen je škoda evropských pohárů  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.