Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V posledním domácím utkání roku 2021 se viktoriánům podařilo vyhrát i udržet nulu

Vítězně zvládli viktoriáni poslední domácí utkání roku 2021, Slovan Liberec porazili 2:0. Bodově se Plzeň v tabulce dotáhla na vedoucí Slavii. Duel zhodnotili střelci obou gólů Radim Řezník a Jan Sýkora, společně s nimi také trenér Michal Bílek.

„Odehráli jsme velmi dobrou první půli, dobře jsme drželi míč a dali jsme dvě pěkné branky. V té druhé jsme si to pohlídali, soupeře jsme do ničeho nepouštěli, takže vítězství těší,“ začal s hodnocením zápasu trenér Michal Bílek. Podobně hovořil také Radim Řezník: „V prvním poločase jsme dobře drželi míč, dali dva góly a kontrolovali hru. Ve druhé půli už to bylo hodně o soubojích, druhých balonech a tak dále, ale zvládli jsme to, takže z toho máme důležité tři body,“ řekl obránce Viktorie.

Do úvodního gólu byl Liberec o něco lepším týmem na hřišti. „V prvních 15 minutách měli dobrý pohyb, to nám dělalo trošku problémy. Ale pak jsme se do toho dostali a zbytek poločasu jsme hráli velmi dobře,“ těšil kouče zlepšený výkon.

Skóre otevřel Radim Řezník po vynikajícím pasu Lukáše Kalvacha. „Nějaké takové akce trénujeme. Víme o sobě, ono kdokoli ze zálohy má míč, tak víme, že má výbornou kopací techniku. Snažil jsem se tam naběhnout, vyšlo to dobře, hezky jsem si to zpracoval a zavěsil, takže pěkná akce,“ usmíval se. Vstřelil už čtvrtý gól v sezoně, střelecky úspěšnější ročník nikdy nezažil. „Nejsem žádný střelec, ale teď mi to lepí, jsem za to rád. Nicméně důležité je hlavně to, že jsme zápas zvládli a držíme se nahoře v tabulce,“ pochvaluje si.

Na 2:0 poté navyšoval Jan Sýkora, který brankáře Knoblocha šikovně přehodil. „Když mi Bogy nahrál, tak mi nejprve v hlavě problesklo, že to vezmu z první. Ale přes nohu by to bylo těžké. Gólman zůstal stát, takže jsem si dal dobrý první dotyk a po jeho výběhu mi nezbývalo nic jiného, než to dloubnout. Vyšlo to, jsem za to rád,“ těšilo záložníka, který odehrál své 150. ligové utkání.

Co však říkal trenér Michal Bílek na druhou pětačtyřicetiminutovku, ve které si viktoriáni nevypracovali žádnou vážnější situaci? „Chtěli jsme hrát vzadu na nulu, a to se podařilo. Zároveň jsme chtěli být nebezpečnější, než tomu bylo, takže druhá půle mohla být z naší strany lepší,“ uvědomuje si lodivod Viktorie.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Martin Skála

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, utkání s LIbercem, Michal Bílek, Radim Řezník, trenér, Jan Sýkora, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Lukáš Kalvach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

V posledním domácím utkání roku 2021 se viktoriánům podařilo vyhrát i udržet nulu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.