Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vítězství nad Budějovicemi vystříleli pro Plzeň ve výročním utkání dva služebně nejstarší viktoriáni

Vítězstvím 2:1 nad Budějovicemi oslavila FC Viktoria Plzeň v sobotu večer 110 let od vzniku klubu! A postarali se o něj dva nejdéle sloužící hráči A týmu – Radim Řezník s Lukášem Hejdou. Oba dva společně s trenérem Michalem Bílkem zhodnotili včerejší zápas, ve kterém nejprve prohrávali, ale nakonec se jim podařilo vyrovnat o dovést utkání do vítězného konce.

„Je to šťastné vítězství, nesehráli jsme dobrý zápas a o to víc si cením, že jsme otočili nepříznivý stav. Nechávali jsme jim hodně prostoru. Nám se nedařilo, koledovali jsme si o branku a tu jsme dostali,“ nehodnotil příznivě vývoj duelu Michal Bílek. „Pak jsme trochu sáhli do sestavy, vytvořili jsme si nějaké šance, dali dva góly a v závěru nás podržel Jindřich Staněk,“ doplnil trenér.

Právě gólmana Viktorky a střídání si Bílek hodně vychvaloval. „Jsem rád, že máme lavičku takovou, jakou máme. Máme z čeho vybírat. Když do toho sáhneme, tak jsme i díky náhradníkům schopni utkání zvrátit,“ těší kouče. A Staněk? „Potvrdil, že je to velmi dobrý brankář. Jsem za něj rád, protože se zranil na soustředění, pak dlouho nehrál… Dnes nás opravdu hodně podržel,“ vyzdvihl Bílek 25letého gólmana.

„Nebylo to jednoduché. První poločas za naší strany nebyl to, co jsme chtěli. Nebyli jsme tak silní na balonu, Budějovice dobře napadaly. Neměli jsme dobrou mezihru a odražené balony, to bylo špatné,“ řekl Radim Řezník. Souhlasil také Lukáš Hejda: „Budějovice dělaly problémy celý zápas. Rychlé brejky, na které mají šikovné hráče, to nám dělalo problémy. My jim k tomu trošku pomohli. Na můj vkus měl soupeř hodně šancí.“

K obratu jako první zavelel Radim Řezník. „S Janym to takhle trénujeme. Vždycky mi říká, ať to zaseknu a dávám levou na zadní tyč, tak jsem to tak udělal a zaplaťpánbůh to vyšlo,“ smál se po třetím gólu v této sezoně. „Moc gólů nedávám, ale teď mi to tam nějak padá, což je super. Ale hlavně, že jsme to otočili, i kvůli výročí to těší. Navíc držíme první místo, super,“ byl spokojený.

Vítěznou branku obstaral Lukáš Hejda. Trefili se tedy dva viktoriáni, kteří jsou v klubu nejdéle. „Je to pěkné, že to vyšlo zrovna takto. Jsem za to rád, ale jak jsem říkal, nerodilo se to dnes lehce,“ řekl kapitán týmu. Gól vstřelil po centru Jana Sýkory hlavičkou. „Intuitivně jsem si hledal prostor. Balon letěl krásně, já byl v náběhu, obránce stál a bylo to jen o mně, abych to dobře trefil, což se podařilo,“ popsal vítězný moment.

Podle lodivoda Viktorky mají i fanoušci velkou zásluhu na obratu výsledku. „Chtěl bych jim poděkovat, atmosféra byla výborná. Znovu nám hodně pomohli a za to jim patří velké dík. Nejen kvůli oslavám 110 let jsem rád, že jsme utkání zvládli. Naši fanoušci si totiž zasloužili, abychom vyhráli,“ řekl Michal Bílek.

Viktoriáni do zápasu nastoupili ve speciálních retro dresech. „Byly příjemné. Tkaničky dobré, větralo to, takže super. Jeden si vezmu domů a budu na to rád vzpomínat,“ řekl Lukáš Hejda. „Hlavní je, že byly vítězné. Něco to ale určitě mělo do sebe, jsme o to víc rádi, že jsme vyhráli při této akci,“ těšilo Radima Řezníka, že oslavy 110. výročí klubu byly vítězné.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Ladislav Nussbauer / Jan Kubíček / Martin Skála

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, retro dresy, výroční utkání, SK Dynamo České Budějovice, Michal Bílek, Radim Řezník, Lukáš Hejda, FK Viktoria Žižkov, Jindřich Staněk, Jan Sýkora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězství nad Budějovicemi vystříleli pro Plzeň ve výročním utkání dva služebně nejstarší viktoriáni  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.