Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sýkora: Atmosféra byla skvělá, fanoušci nám znovu vlili krev do žil

Šlágr kola Viktorka Plzeň zvládla vítězně! S pražskou Spartou si poradila 3:2. Hráči ani trenér neskrývali nadšení ze zaplněného stadionu. Západočechy hnali dopředu právě fanoušci, kterých dorazilo na stadion přes 10 tisíc.

„Sehráli jsme velmi dobré utkání, vyhráli jsme a porazit Spartu se vždycky počítá! Škoda neproměněných šancí, závěr by nemusel být tak napínavý, ale hráči předvedli maximum – dřeli, makali, dali jsme tři nádherné branky, byla fantastická atmosféra. Vyhráli jsme proti Spartě, která vyhlásila boj o titul, je to nesmírně cenné. Znovu jsme se přesvědčili, že jsme s těmito týmy schopni odehrát dobré zápasy, a dokonce je i porazit. Je to určitě povzbuzující pro nás pro všechny,“ neskrýval nadšení domácí kouč Michal Bílek.

Hlavní trenér Viktorie si dokonce myslí, že to byl nejlepší výkon od jeho převzetí týmu. „Utkání jsme zvládli po všech stránkách. Mělo to tempo, mělo to energii, hráli jsme aktivně, dali jsme tři nádherné branky a měli jsme i další závary. Ano, byl to nejlepší zápas,“ říká Michal Bílek. „Hráči o reprezentační pauze vypadali na trénincích velmi dobře, byla na nich vidět energie i chuť a dnes to přenesli do zápasu,“ má radost šestapadesátiletý trenér.

Jan Sýkora se na premiéru v Doosan Areně velmi těšil. A navíc si ji užil i s vítězným gólem! „Hrozně cenné vítězství. Jsem velmi šťastný, že jsme to zvládli. Hráli jsme jako tým a ukázali sílu, jakou máme. Byl jsem na zápas hrozně natěšený. Přišlo tolik lidí, měl jsem tu rodinu. Chtěl jsem se prostě ukázat a vyšlo to skvěle. Nejvíce mě těší, že jsem pomohl týmu, od toho jsem na hřišti byl,“ uvedl záložník. Domácí viktoriány podporovalo přes 10 tisíc diváků. „Moc nám to chybělo,“ řekl francouzský útočník Jean-David Beauguel. „Ještě nedávno jsme hráli před prázdnými stadiony, teďko před plným. Fanoušci nás hnali. Fotbal milujeme díky emocím a jsem šťastný, že jsem dal gól a hlavně, že máme tři body!“ dodal.

Podobně mluvil také Jan Sýkora. „Atmosféra byla skvělá. Chtěl bych fanouškům za celý tým poděkovat. Hnali nás, fandili, vlili nám krev do žil,“ řekl. „Jsme první v tabulce a to si myslím, že je samo o sobě pozvánka třeba i na příští víkend, kdy nás čeká výroční zápas s Budějovicemi,“ zve záložník s číslem 7 na sobotní duel s Českými Budějovicemi. „Příští týden čeká celá klub speciální zápas. Doufám, že to bude dobrá oslava bude tu co nejvíce fanoušků,“ doplnil ho JD Beauguel, který byl zvolen hráčem zápasu.

Vrbův hořký návrat do Plzně

Návrat do Štuncových sadů se bývalému trenérovi viktoriánů zrovna nevydařil, přesto si pochvaloval výbornou atmosféru. „Jsem hrozně rád, že konečně můžou lidi chodit na fotbal. To, co se dělo v posledním období, to nechci říct, že s fotbalem nemělo nic společného, i když to mám na jazyku. Ale bez fanoušků prostě fotbal není fotbalem," řekl Vrba na on-line tiskové konferenci.


Vrba musel spolknout hořkou porážku, foto: FCVP/Martin Skála

„Ukázalo se, jak jsou fanoušci strašně důležití pro fotbal, aby vůbec nějak vypadal. Myslím, že obě strany to zvládly skvěle, i sparťanští fanoušci byli úžasní. Takovou atmosféru jsme na české poměry nezažili asi rok a půl? Ukázala se cesta, že fotbal je možná i jiný, než býval v období před tímto zápasem," dodal sedmapadesátiletý kouč.

Fanoušci Plzně, s níž Vrba při dvou angažmá získal tři tituly a třikrát hrál skupinu Ligy mistrů, několikrát během zápasu vyvolávali jeho jméno a ocenili ho potleskem. „Já jsem tady prožil určité období a myslím, že s fanoušky jsem nikdy neměl problém. Snažil jsem se pro Plzeň dělat maximum tak, jak to dělám ve všech mužstvech, kam přijdu. Možná to fanoušci ocenili," konstatoval Vrba.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FCVP/Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Sparta Praha, FORTUNA:LIGA, ohlasy, trenér, AC Sparta Praha, Michal Bílek, SK Dynamo České Budějovice, Jan Sýkora, Liga mistrů UEFA, Jean-David Beauguel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sýkora: Atmosféra byla skvělá, fanoušci nám znovu vlili krev do žil  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.