Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Viktoria Plzeň potřebuje snížit náklady, do Arisu Soluň odešel nejdražší hráč Jakub Brabec

Po neúspěchu v evropských soutěžích, ze kterých nepřitekly očekávané miliony zahajuje FC Viktoria Plzeň výprodej některých svých hráčů. Na řadu teď přišel kapitán a obránce Jakub Brabec, který Viktorii Plzeň opouští po dvou a půl letech. Jeho novým angažmá se stává řecký celek Aris Soluň. S platem, který se měl vyšplhat až na půl milionu korun měsíčně, byl nejlépe honorovaným hráčem Viktorie. Smlouvu do konce sezony 2023/2024 s klubem naopak podepsal třiadvacetiletý středopolař Pavel Bucha.

Den po ligovém zápase v Mladé Boleslavi s Hradcem Králové vyrazil Jakub Brabec do Soluně na zdravotní prohlídku. Následoval podpis smlouvy s Arisem od dnešního dne je tedy jejím hráčem. „Děkujeme Jakubovi za služby, které klubu za dva a půl roku odvedl. Není tajemstvím, že hráč měl delší dobu zájem vyzkoušet si další zahraniční angažmá. Nyní přišla konkrétní nabídka a domluvili jsme se jak s klubem, tak i s hráčem. Přejeme mu mnoho úspěchů v novém angažmá,“ říká o odchodu generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Pražský rodák přišel do Plzně v únoru 2019 na hostování z belgického Genku a hned pět dní po svém příchodu si odbyl debut v červenomodrém dresu v ligovém duelu na hřišti Opavy. V průběhu sezony 2018/2019 se postupně prosadil do základní sestavy, a tak na něj klub po jejím konci uplatnil opci.

V součtu odehrál Jakub Brabec za Viktorii 99 soutěžních zápasů, 79 v lize, 13 v evropských pohárech a 7 v rámci Českého poháru. Většinu z nich s kapitánskou páskou. Vstřelil čtyři góly, všechny v ligových duelech. V této sezoně byl jedním ze čtyř plzeňských hráčů, kteří zasáhli do všech soutěžních utkání.

Pavel Bucha smlouvu v Plzni prodloužil

Při svém příchodu v červenci 2018 se Pavel Bucha v Plzni dohodl na čtyřleté smlouvě, která tak měla skončit po této sezoně. Nyní ale byla prodloužena o další dva roky, tedy do června 2024. „Jsem šťastný, že ke mně má klub důvěru a došlo k prodloužení smlouvy. Cítím se ve Viktorce skvěle, našel jsem tady perfektní zázemí a veškeré podmínky pro fotbalový růst,“ řekl po prodloužení kontraktu Pavel Bucha. 

„Pavel je neuvěřitelně pracovitý hráč, který na sobě dennodenně maká a chce se neustále posouvat. I přes stále poměrně nízký věk je jedním z klíčových hráčů a má potenciál dostat se i do národního týmu, kde byl nyní již mezi náhradníky. Jsem rád, že bude i nadále součástí našeho klubu,“ okomentoval generální ředitel Viktorie Adolf Šádek. „Děkuji hráči i Viktorovi Kolářovi ze Sport Investu za vstřícné a konstruktivní jednání. Na všem jsme se domluvili velmi rychle,“ dodal.  

Celkem má Pavel Bucha na svém kontě v plzeňském dresu odehráno 59 soutěžních zápasů (44 v lize, 7 v evropských pohárech a 8 v Českém poháru) se 14 vstřelenými góly. Dohromady odehrál ve své kariéře rovných 100 soutěžních utkání. Byl členem kádru reprezentace do 21 let a v poslední reprezentační nominaci A týmu se ocitl mezi náhradníky.

„Pavel se vyprofiloval do pozice klíčové osobnosti týmu a nový kontrakt je toho důkazem. Plzeň se chce nadále držet v absolutní české špičce a toto prodloužení patřilo k prioritám. Osobně věřím, že Pavel zde udělá další krok ve svém fotbalovém vývoji,“ uzavřel Viktor Kolář z agentury Sport Invest.

Michal Hlavatý a Lukáš Matějka odchází na hostování

Útočník Lukáš Matějka v aktuální sezoně hrál pouze za B tým, za A tým nenaskočil do soutěžního zápasu ani v jednom případě. Jeho novou štací budou Pardubice, kam odchází na hostování do konce tohoto ročníku. Záložník Michal Hlavatý naskočil v této sezoně do čtyř duelů za áčko, ve kterých odehrál 69 minut. Nyní odchází na hostování do kádru Mladé Boleslavi, kde také bude působit do konce sezony 2021/2022.

„Vzhledem k tomu, že jsme byli vyřazeni z evropských pohárů, musí logicky dojít k redukci našeho kádru. U obou hráčů nebyla v minulých týdnech taková herní vytíženost, takže se nabízí právě možnost hostování v jiných ligových týmech. Cílem je, aby oba pravidelně nastupovali a my jejich výkony budeme samozřejmě pečlivě sledovat,“ okomentoval odchody Matějky s Hlavatým generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, přestup, Jakub Brabec, PAOK FC, Pavel Bucha, Aris Soluň, Michal Hlavatý, Lukáš Matějka, FK Mladá Boleslav, generální ředitel, mistrovství Evropy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoria Plzeň potřebuje snížit náklady, do Arisu Soluň odešel nejdražší hráč Jakub Brabec  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.