Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nejhorší facka v nejdůležitějším zápase sezóny, hodnotí zklamaní viktoriáni prohraný duel se Sofií

Tak tohle se opravdu nepovedlo, takový výsledek nikdo v Plzni nečekal. Obrovské zklamání panovalo v plzeňské kabině po odvetném duelu s CSKA Sofia. Viktoria totiž neudržela dvoubrankové vedení z prvního zápasu a bulharskému soupeři po prodloužení podlehla 0:3. Zápas zhodnotili trenér Michal Bílek a Luděk Pernica.

„Jsme zklamaní. Všichni,“ řekl jasně kouč týmu Michal Bílek. „Měli jsme to dobře rozehrané, ale bohužel jsme v odvetě prohráli a nevyšlo to. Ze začátku jsme měli šance, třeba Chorý šel sám na branku, bohužel jsme je ale neproměnili. Pak jsme inkasovali a soupeř nás tím dostal pod tlak. I tak jsme nadále měli příležitosti, které jsme nedali. Od druhé půle už jsme se k ohrožení branky prakticky nedostali, přesto jsme zápas dotáhli do prodloužení. V něm jsme bohužel neuhlídali standardku dvě minuty před koncem a inkasovali,“ popsal Michal Bílek průběh utkání.

„Zase jsme to nezvládli, už třetím rokem po sobě…“ smutnil kapitán duelu CSKA vs. FCVP Luděk Pernica. „Je to hrozně špatně, těžko se mi hledají slova.“ Ovlivnil podle něj průběh utkání brzy inkasovaný gól? „Ani nevím, jak to tam spadlo. Měli jsme nějaké šance, i předtím šel Choras sám na bránu, ale nic jsme neproměnili,“ konstatoval plzeňský stoper.

„V prodloužení nás za všechno potrestali, i když hráli o jednoho hráče méně. Co k tomu víc dodat? Kalich hořkosti jsme si vypili až do dna. Dnes je to pro nás ta nejhorší facka v nejdůležitějších zápase sezony,“ uvědomoval si obránce nosící číslo 4.

Viktorii nepomohla ani početní výhoda po vyloučení Caiceda ve 111. minutě. Jak si trenér vysvětluje, že od druhého poločasu nebyl jeho celek nebezpečný? „Těžko říct takhle po konci zápasu. Může v tom hrát roli nezkušenost, nebo třeba to, že docházely síly. I soupeř měl kvalitu, držel míč... Škoda, že když byl soupeř v 10, tak jsme si nevytvořili žádnou střeleckou příležitost. Měli jsme možná tlak, ale nic jsme si nevytvořili,“ byl kouč zklamaný.

„Všichni jsme si přáli, aby to dopadlo úspěšně. A teď jsme pochopitelně všichni zklamaní, víc k tomu nelze říct,“ hledal Michal Bílek těžko nějaká slova. „Musíme se z toho otřepat,“ doplnil Luděk Pernica. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky fotbal, FC Vikoria Plzeň, CSKA Sofia Evropská konferenční liga, FC Viktoria Plzeň, Michal Bílek, Luděk Pernica, PFK CSKA Sofia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejhorší facka v nejdůležitějším zápase sezóny, hodnotí zklamaní viktoriáni prohraný duel se Sofií  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.