Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bílek: Budeme hrát aktivně jako doma a nepustíme soupeře do hry

Viktoriány čeká už dnes večer odveta play-off Evropské konferenční ligy na hřišti bulharského týmu CSKA Sofia. Lídři české nejvyšší soutěže mají nadějně nakročeno k tomu, aby se po dvouleté pauze opět vrátili do základní skupiny pohárů a od UEFA dostali postupový bonus 75 milionů korun. Podle trenéra Michala Bílka je receptem na úspěch aktivita a přesné přihrávky.

„Evropské zápasy jsou úplně něco jiného. Pro nás je strašně důležité, abychom zvládli udělat ten poslední krok. Přijeli jsme sem odhodlaní to splnit. Každý velký klub chce hrát evropské poháry. Nám se to teď dva roky nepodařilo, o to víc po tom toužíme,“ řekl na tiskové konferenci útočník Tomáš Chorý.

Z prvního duelu v Doosan Areně si viktoriáni do Bulharska přivezli vedení 2:0. „Víme ale, že ještě není nic hotového,“ uvědomuje si trenér Michal Bílek. „Podařil se nám první zápas, výsledkově i herně, ale teď je potřeba to zopakovat. CSKA Sofia je v ofenzivě velice silný tým. My jsme v posledních třech zápasech neinkasovali branku, což je povzbuzující,“ těší kouče.

Bílek ovšem odmítá, že by Viktoria dvougólové vedení v Sofii bránila. „Nemůžeme se spoléhat jenom na defenzivu a odkopávání míčů. Nechceme se dostat pod tlak. Plánujeme hrát aktivně jako doma, nepustit soupeře do hry, zabránit mu v kvalitních přihrávkách na útočníky. Cesta k úspěchu vede přes aktivitu,“ myslí si Michal Bílek.

„Důležitý zápas to je pro nás pro všechny. Pro hráče i pro samotný klub. Věřím tomu, že jsme připraveni po všech stránkách. Těšíme se na zápas a jsme odhodlaní, aby to dopadlo dobře,“ uzavřel trenér týmu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Konderenční liga, CSKA Sofia, Michal Bílek, trenér, PFK CSKA Sofia, UEFA, Evropská konferenční liga UEFA, Tomáš Chorý, Bulharsko, FK Viktoria Žižkov, MFK Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílek: Budeme hrát aktivně jako doma a nepustíme soupeře do hry  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.