Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Je to výborný výsledek, ale ještě není rozhodnuto, řekl Bílek po výhře nad CSKA Sofia

Úvodní duel play-off Evropské konferenční ligy Viktoria Plzeň zvládla vítězně. V Doosan Areně porazila CSKA Sofia po gólech Milana Havla a Jhona Mosquery 2:0. Trenér viktoriánů ale nabádá tým k obezřetnosti, protože za týden v Bulharsku očekává mnohem nebezpečnějšího soupeře.

„Do utkání jsme vstoupili výborně, soupeře jsme dostali pod tlak dobrým presinkem, a to jim dělalo problémy – nedokázali z toho vyjít a my jsme si vytvořili tlak. Tohle jsme splnili, stejně tak jsme drželi míč a přidali i góly,“ zhodnotil utkání Michal Bílek. „I když je Sofia velmi dobré mužstvo a určitě to doma ukáže, tak jsme vyhráli. Důležitá druhá branka nám dává naději do odvety. Jsem spokojen, jak to kluci odpracovali. Jen tak dál, takhle je potřeba pokračovat!“ těšilo trenéra.

Skóre otevřel z dorážky Milan Havel, pro kterého to byla první trefa v Evropě.  „My jako obránci máme útočit. Do vápna se dostávám celkem často, kdybych měl dneska více štěstí, mohlo se mi to odrazit ještě dvakrát. Ale jsem rád i za ten jeden a hlavně za vítězství 2:0!“ dodává obránce s číslem 24.

Ten po delší době nastoupil na levém kraji obrany. „Plzeň mě taky jako levého obránce kupovala,“ smál se. „Delší dobu jsem tam nehrál, shodou náhod jsem si na to nedávno i vzpomněl. Potěšilo mě to, ale problém nemám na ani jedné straně,“ říká. Zároveň varuje, že zdaleka ještě není hotovo: „Je to poločas. V Sofii to bude nepříjemné. Dnes jsme se přesvědčili o tom, že to není jednoduchý soupeř. Ale věřím, že to zvládneme a že se na odvetu dobře nachystáme.“

Potřetí v řadě nastoupil v základní sestavě záložník Dominik Janošek, pro kterého to bylo sté soutěžní utkání v kariéře. „Pěkné číslo, ve 23 letech je to docela dobré. Ale moc to neřeším, důležitější je týmový výkon. Soustředíme se na postup,“ uvedl. „Je škoda, že dnes nepřidali i třetí branku, měli jsme závary a možnosti. Ale do druhého zápasu je 2:0 určitě dobrý výsledek. V Sofii budeme chtít vycházet z dobré obrany a věříme, že když budeme vzadu důslední, objeví se i šance a zvládneme to,“ doplňuje Janošek.

Podle plzeňského kouče ale viktoriáni určitě ještě nemají finálně splněno. „Myslím si, že nás příští týden budou zlobit. Viděl jsem jejich poslední zápasy a ofenzivu mají opravdu velmi silnou. Všichni to jsou rychlí a pohybliví hráči. Jakmile mají kousek prostoru, tak je těžké je chytat. Jsem rád, že jsme je do takových situacích dnes nepouštěli. Doma ale budou určitě velmi nebezpeční, což potvrdili i s Osijekem, kterému dali čtyři góly. 2:0 je výborný výsledek, ale rozhodně není nic rozhodnutého. Je potřeba se na to dobře připravit, hrajeme o hodně!“ je si vědom Michal Bílek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCVP/Ladislav Nussbauer, Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Konderenční liga, CSKA Sofia, ohlasy, PFK CSKA Sofia, Michal Bílek, Milan Havel, Bulharsko, Stadion města Plzně, Evropa, Dominik Janošek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to výborný výsledek, ale ještě není rozhodnuto, řekl Bílek po výhře nad CSKA Sofia  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.