Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Viktoriáni se přiblížili k vytouženému postupu, CSKA Sofia doma porazili 2:0

Fotbalisté Plzně v úvodním utkání závěrečného 4. předkola Evropské konferenční ligy doma porazili CSKA Sofia 2:0. Senzační výhru zařídil Milan Havel a Jhon Mosquera. Odveta v Bulharsku je na programu příští čtvrtek.

Úvodní střelu mezi tři tyče měl na svědomí Pavel Šulc, s tou však Gustavo Busatto neměl sebemenší problémy. Z další šance už ale padl gól! Dominik Janošek předvedl parádní průnikovou přihrávku vzduchem na Radima Řezníka, jehož pokus ještě lapil hostující gólman. Míč se však odrazil k nohám Milana Havla a ten rozradostnil slušně zaplněnou Doosan Arenu.

Sofia mohla rychle odpovědět, Yanic Wildschut naštěstí dalekonosnou ránou orazítkoval jen tyč. Další akce Viktorie odstartovala po autovém vhazování Radima Řezníka, kdy střílel po zemi k tyči Pavel Bucha, brankář nejúspěšnějšího bulharského celku v historii byl ale připraven. První poločas tak skončil nejtěsnějším možným vedením FCVP.

V průběhu druhé půle vyzkoušeli své střelecké štěstí Šulc a Mosquera, jenže ani jedno zakončení neskončilo v síti. Druhý jmenovaný ale už z další akce rozradostnil všechny Plzeňany. Radim Řezník ukázkovými houslemi přešel svého protihráče na pravé straně, následně poslal přízemní přihrávku do malého vápna a tam už měl Kolumbijec jednoduchou práci.

Gólem posilněný Mosquera deset minut před koncem nadějně vypálil zpoza vápna, bohužel nastřelil jen břevno Busattovy branky. Červenomodří i přesto zaslouženě v prvním zápase play-off Evropské konferenční ligy zvítězili, na domácí půdě porazili CSKA Sofia 2:0.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Konderenční liga, CSKA Sofia, PFK CSKA Sofia, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, Evropská konferenční liga UEFA, Milan Havel, Bulharsko, Radim Řezník, Pavel Šulc, Gustavo Busatto, Dominik Janošek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni se přiblížili k vytouženému postupu, CSKA Sofia doma porazili 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.