Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Poctivá hra a bojovnost se nám vyplácí, říká střelec vítězného gólu Radim Řezník

Viktoria Plzeň je i po čtvrtém ligovém kole stoprocentní a po více než dvou letech je dokonce na vrcholu tabulky. Na hřišti libereckého Slovanu vyhrála v posledním zápase těsně 1:0. O jedinou branku se postaral Radim Řezník. Trenér Michal Bílek zápas vnímá jako vzpruhu a povzbuzení pro tým, který ve čtvrtek čeká nelehký zápas v závěrečném 4. předkole Evropské konferenční ligy proti CSKA Sofia.

„Kluky pochválím za to, že jsme neinkasovali. Vyhráli jsme v Liberci, kde není jednoduché bodovat,“ těší kouče Michala Bílka. „Byl to ubojovaný zápas. V první půli nějaké velké šance chyběly, v té druhé jsme už za stavu 1:0 měli dvě brejkové situace, kde kdyby se Ba Loua alespoň z jedné prosadil, tak konec nemusel být tak napínavý. Ale jsme rádi, že jsme utkání vyhráli,“ doplňuje Bílek.

Radost měl i střelec jediného gólu Radim Řezník. „Byl to strašně těžký zápas. I když Liberec je v tabulce asi tam, kam nepatří, tak to bylo náročné. Bylo to o jednom gólu, ten jsme vstřelili my a za tři body jsme velice rádi,“ uvědomuje si bek Viktorky.

Viktoriáni navíc opět udeřili ze standardní situace. „Standardky by měly být naší silnou stránkou. Máme vysoké hráče, dnes navíc hrál Janošek, který má výbornou kopací techniku a rozehrál to velice dobře. Jsme rádi, že jsme se z toho opět prosadili,“ neskrývá radost kouč.

Jediný gól na severu Čech vstřelil právě zkušený bek Plzně, který byl zároveň vyhlášen hráčem zápasu. Kdy se mu to stalo naposled? „Nevím, asi už je to dlouho. Jsem za to rád, ale hlavně, že máme tři body,“ usmívá se Řezník. „Vždycky říkám klukům, že takové góly bych chtěl dávat, kdy se mi to odrazí do prázdné brány. Stál jsem ve správný čas na správném místě a pak už jsem jen slízl smetanu. Zaplaťpánbůh za to,“ popisuje vítěznou trefu utkání.

Plzeňští jsou tak po čtyřech kolech na první místě FORTUNA:LIGY s maximálním možným počtem bodů – 12. „Z toho jsme spokojení. Na klucích možná dnes byla trošku znát i únava, třeba Pavel Bucha před třemi dny odehrál 120 minut, byl to velký nápor. Ale kluci si s tím přesto poradili dobře a dohráli jsme to do vítězného konce,“ říká Bílek.

Ve čtvrtek Viktoria proti CSKA Sofia rozehraje závěrečné předkolo EKL o postup do skupiny. „Bude to bezpochyby zatím nejtěžší soupeř. Je to sice bulharský tým, ale v posledním zápase měli v základní sestavě devět cizinců. Síla tam bude. Postoupili jsme přes dvě předkola, ale chceme jít do skupiny. Věřím, že šanci máme. Bude to od soupeře kvalita, daleko větší než ty předešlá předkola. Ale věřím, že předvedeme solidní výkon s dobrým výsledkem," dodal Bílek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCVP/Ladislav Nussbauer

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liberec, FC Slovan Liberec, FORTUNA:LIGA, ohlasy, Radim Řezník, Michal Bílek, PFK CSKA Sofia, Evropská konferenční liga UEFA, FK Viktoria Žižkov, 1. česká fotbalová liga, Pavel Bucha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poctivá hra a bojovnost se nám vyplácí, říká střelec vítězného gólu Radim Řezník  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.