Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bílek: Musíme být efektivnější než při posledním utkání, nic jiného nepřipadá v úvahu

Viktoriáni věří, že dokážou v domácí odvetě 3. předkola Evropské konferenční ligy s The New Saints smazat úvodní manko 2:4 z Walesu. Trenér Michal Bílek jasně řekl, že je důležité dát brzký gól a soupeře znervóznit. Nebude to ale jednoduché, Plzni bude kvůli bolavým zádům chybět kapitán a stoper Lukáš Hejda.

„Koukali jsme na video z prvního zápasu. Rozebírali jsme si chyby, abychom je zítra už neopakovali. Řekli jsme si ale i nějaká pozitiva, nicméně víme, že ten výkon v úvodním utkání nebyl ideální,“ uvědomuje si Jean-David Beauguel.

Nejčastější výsledek Viktorky v této sezoně, tedy výhra 2:1, ve čtvrtek k postupu stačit nebude. Svěřenci Michala Bílka se pokusí otočit skóre 2:4 z prvního duelu. „V lize bychom za něj byli rádi, teď víme, že to musí dopadnout jinak. Ono i v Cardiffu jsme měli zápas ve své režii, ale chybovali jsme. Toho se musíme vyvarovat. Efektivita musí být lepší, třeba proti Slovácku jsme měli více šancí než jen na dva góly,“ ví plzeňský kouč.

Také základní sestava dozná drobných změn. Viktorii bude chybět kapitán a stoper Lukáš Hejda, který má problémy se zády. „Začíná s námi trénovat Aleš Čermák, jinak ten kádr zůstává stejný. Jsem rád, že Milan Havel se poměrně rychle zotavil. Máme na pravé straně variantu buď s ním, nebo s Radimem Řezníkem. Jsem rád, že zdravotní stav hráčů je lepší. Konkurence vás vždycky dožene k tomu hrát líp a líp," uvedl Bílek.

A jaký by byl podle šestapadesátiletého trenéra ideální scénář? „Dát brzký gól a soupeře znervóznit, o to se budeme snažit. Do zápasu jednoznačně musíme vstoupit aktivně a vytvářet si hodně střeleckých příležitostí. Dostávat balon do pokutového území a tam musíme být efektivnější než při posledním utkání. Nic jiného nepřipadá v úvahu,“ předznamenává Bílek.

Viktoriáni jsou pro postup připraveni na hřišti nechat vše. „Pro tým odevzdám sto procent. Věřím nám, že to můžeme zvrátit. Už proti Bohemians a Slovácku jsme ukázali, že máme charakter na to, abychom zápas otočili. Zítra to bude důležité pro nás i pro fanoušky,“ má jasno Beauguel.

Určitě i francouzský kanonýr může být jednou z ústředních postav pro obrat dvojzápasu, nejlepšímu střelci FCVP z uplynulé sezony se daří i na začátku tohoto ročníku. „Cítím se sebevědomě, když se mi podařilo v poslední době vícekrát skórovat. Pro hráče je důležité, když se cítí užitečný pro tým a pro trenéra,“ těší Bogyho. „Věřím, že budeme mít mnoho šancí. Musíme je proměnit a zároveň soupeři zabránit v protiútocích,“ uzavírá útočník.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCVP/Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Konderenční liga, The New Saints, Michal Bílek, Lukáš Hejda, Wales, Evropská konferenční liga UEFA, FK Viktoria Žižkov, Jean-David Beauguel, 1. FC Slovácko, Cardiff City FC, Bohemians 1905

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílek: Musíme být efektivnější než při posledním utkání, nic jiného nepřipadá v úvahu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.